ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στη Νίκαια Γαλλίας : Τρεις νεκροί, αποκεφαλίστηκε μια γυναίκα

 


Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, ο δράστης πρώτα πυροβολήθηκε από την Αστυνομία και στη συνέχεια συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης επαναλάμβανε τη φράση «Αλάχου Άκμπαρ» («Ο θεός είναι Ύψιστος») και ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, ο οποίος μετέβη στην περιοχή έγραψε στο Twitter:

«Επιβεβαιώνω ότι όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια».

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία έπειτα από νέα  επίθεση μέσα σε εκκλησία  της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια.


Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς -δύο γυναίκες και έναν άνδρα- και πολλούς τραυματίες.

Η στιγμή που εισβάλλει η αστυνομία μέσα στην εκκλησία: 






Η στιγμή που οι διασώστες βγάζουν τους νεκρούς από την εκκλησία:

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η μία από τις δύο γυναίκες αποκεφαλίστηκε από τον δράστη.


Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί δήλωσε ότι ο δράστης συνελήφθη.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, ο δράστης πρώτα πυροβολήθηκε από την Αστυνομία και στη συνέχεια συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης επαναλάμβανε τη φράση «Αλάχου Άκμπαρ» («Ο θεός είναι Ύψιστος») και ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων.

O τρόπος με τον οποίο έδρασε ο άνδρας ήταν ακριβώς ο ίδιος με την δολοφονία του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας, Σαμιέλ Πατί, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο της Νίκαιας.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανάν επιβεβαίωσε ότι η αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».



Για το περιστατικό συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Aν και ο δράστης έχει συλληφθεί, οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση.

«Αποφύγετε την περιοχή και ακολουθήστε τις οδηγίες», γράφει ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράν Νταρμανάν στο Twitter.



Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, ο οποίος μετέβη στην περιοχή έγραψε στο Twitter:

«Επιβεβαιώνω ότι όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια».

Η περιοχή όπου σημειώθηκε η σημερινή επίθεση με μαχαίρι ακούστηκαν εκρήξεις με τους αστυνομικούς να διευκρινίζουν ότι οι ίδιοι ενεργοποίησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς για το λόγο αυτό οι πολίτες δεν θα πρέπει να πανικοβληθούν.

«Μην πανικοβληθείτε, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», προειδοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας στο Twitter.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιό ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν η επίθεση συνδέεται με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα.

H επίθεση αυτή έρχεται δυο εβδομάδες μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιουέλ Πατί στα περίχωρα του Παρισιού από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής ο οποίος δολοφόνησε τον άτυχο άνδρα επειδή έδειχνε σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά το περιστατικό αυτό κήρυξε πόλεμο κατά του ισλαμικού φανατισμού δίνοντας μάλιστα άδεια ώστε να φωτιστούν κυβερνητικά κτήρια με σκίτσα του Charlie Hebdo. Η κίνηση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από το μουσουλμανικό κόσμο.


ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΕΧΕΙ 120.000.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

 1.0 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1.1. Η Ελλήνων Πολιτεία θεωρεί το Υπουργείο Εξωτερικών και τις Διπλωματικές Υπηρεσίες ως κρισιμότατο κλάδο υπηρεσίας προς το Κράτος. Είναι αναγκαίο να γίνει ανασύνταξη, αναβάθμιση και ανασυγκρότηση όλων των υπηρεσιών του κλάδου.

1.2. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλες τις Πρεσβείες οι οποίες είναι τμήματα μικρά της μητέρας Ελλάδος. Αυτοί που θα υπηρετούν σε όλες τις οργανικές και διοικητικές θέσεις είναι υποχρεωτικό να έχουν Ελληνικό DNA και να είναι ορκισμένοι για την υπέρ του Έθνους μας υπηρεσίες τους.

1.3. Είναι υποχρεωμένοι να ασκούν διαφήμιση του Έθνους για όσα έχει δώσει στον πλανήτη μας όπως την γνώση, την τεχνογνωσία, την τεχνολογία, τις επιστήμες, την πολιτική, τα μαθηματικά, την τέχνη, τη γλώσσα, την φιλοσοφία κλπ.

1.4. Είναι καθήκον τους η συνεργασία με φορείς άλλων κρατών για την προβολή αυτών που έχει προσφέρει ο πολιτισμός μας διαχρονικά.

1.5. Είναι καθήκον τους να ανακαλύπτουν τομείς – συνθήκες συνεργασίας που θα αποβαίνουν προς όφελος των άλλων κρατών αλλά κυρίως του Ελληνικού.

1.6. Είναι καθήκον τους με τις συνεργασίες αυτές να προβάλλουν την Ελλήνων Πολιτεία σε ολόκληρο τον πλανήτη για την θέση που έχει ο άνθρωπος μέσα σε αυτήν.

1.7. Ένας άλλος τομέας που θα δραστηριοποιηθούν μέσω των εμπορικών ακολούθων είναι να προωθούν τα ελληνικά αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα στη χώρα που είναι διαπιστευμένοι.

1.8. Η Ελλήνων Πολιτεία θα διαθέσει όσα κεφάλαια χρειάζονται για να αποκτήσει ιδιόκτητα κτίρια που θα στεγάζονται οι τοπικές υπηρεσίες και πρεσβείες της χώρας μας.

1.9. Οι Διπλωματικοί υπάλληλοι έχουν καθήκον να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες για τα κληρονομικά δικαιώματα που έχει το Έθνος μας σε οτιδήποτε βρίσκεται στην επικράτεια τους και είναι κατασκευασμένο από τους προγόνους μας.

1.10. Οπως επίσης είναι καθήκον τους η εύρεση τέτοιων κληρονομιών που βρίσκονται στο εξωτερικό και η διεκδίκηση ως πνευματικό ή κληρονομικό δικαίωμα του Έθνους μας.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr/wp/2018/02/12/programmatikes-diloseis-quot-ellinon-syneleysis-e-sy-quot/

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ


ΤΗΛ:2121049581-6934826634

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια