ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


 ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ,ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΑΛΩΤΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ,ΣΤΕΓΑΣΗ,ΣΙΤΙΣΗ,ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΟΠΕΡΑΣΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ.ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ


Στη σύλληψη οκτώ ατόμων, μέλη συμμορίας που διακινούσε μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και του Αγίου Παντελεήμωνα, προχώρησε η Αστυνομία.

Το ηγετικό μέλος του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών ήταν γνωστός στις διεθνείς αρχές, καθώς εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των γερμανικών αρχών εναντίον του. Ο αλλοδαπός επικεφαλής της συμμορίας συνελήφθη, μαζί με άλλους πέντε αλλοδαπούς για πλαστογραφία και άλλα εγκλήματα. Άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν διότι δεν διέθεταν έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα.





Ακολουθεί το λεπτομερές δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, την 10-11-2020 στην περιοχή της Ομόνοιας και του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, οκτώ (8) αλλοδαποί από τους οποίους:

ένας (1) αλλοδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Γερμανικών Αρχών, κατηγορούμενος ως ηγετικό μέλος κυκλώματος που συντόνιζε και διοργάνωνε παράνομες προωθήσεις αλλοδαπών, καθώς και ως διαχειριστής άτυπου συστήματος συναλλαγών HAWALA.

πέντε (5) αλλοδαποί για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη και διευκόλυνση της μεταφοράς.

δύο (2) αλλοδαποί διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη Χώρα

Επιπλέον, επαληθεύτηκε η συμμετοχή τους σε επτά υποθέσεις που αφορούσαν τουλάχιστον δέκα μετανάστες, λαμβάνοντας από κάθε περίπτωση περίπου 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέλη του δικτύου δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα και τη Γερμανία, με διαφορετικούς ρόλους, δομή και ιεραρχία.


Η συμμορία διατηρούσε επίσης τουλάχιστον δύο σπίτια στην Αθήνα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως ασφαλή σπίτια για μετανάστες.

Με τη σύναψη συμφωνίας, οι μετανάστες ήταν προσωρινά κρυμμένοι σε αυτά τα σπίτια, έως ότου οργανώθηκε η περαιτέρω μετακίνησή τους, δηλαδή η προμήθεια ή η χρήση πλαστών ταξιδιών, καθώς και η έκδοση των σχετικών αεροπορικών εισιτηρίων.


Οι ανωτέρω συλλήψεις επετεύχθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης, η οποία υλοποιήθηκε κατ’ εφαρμογή του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου που αφορά την αντιμετώπιση δικτύων παράνομης προώθησης μεταναστών και στο πλαίσιο της Δράσης 2.2 του κύκλου πολιτικής EMPACT που ηγείται η χώρα μας.

Προηγήθηκε αστυνομική και δικαστική συνεργασία και κατόπιν σχετικής έγκρισης Ευρωπαϊκών Εντολών Έρευνας από το Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών του Εφετείου Αθηνών, αποφασίστηκε η διενέργεια Κοινής Ημέρας Δράσης στην Ελλάδα, Γερμανία και Σουηδία, την 10-11-2020.

Ειδικότερα, η ανωτέρω Υπηρεσία από τις αρχές του 2020, σε συνεργασία με τις Γερμανικές Αρχές και κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής, διενήργησε έρευνα για κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη προώθηση μεταναστών, από τη χώρα μας προς έτερες Ευρωπαϊκές χώρες. Το εν λόγω κύκλωμα, χρησιμοποιώντας πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, επιτύγχανε την παράνομη προώθηση αλλοδαπών, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κατόπιν διερεύνησης της δράσης του εγκληματικού κυκλώματος, ταυτοποιήθηκαν τα μέλη του κυκλώματος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση τουλάχιστον από το 2019. Ακόμη, διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε επτά (7) περιπτώσεις παράνομης προώθησης τουλάχιστον δέκα (10) μεταναστών, αποκομίζοντας από την κάθε παράνομη προώθηση το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ ανά άτομο. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η δράση του ηγετικού μέλους του κυκλώματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα και τη Γερμανία, έχοντας διακριτούς ρόλους, δομή και ιεραρχία. Μέλος του κυκλώματος στην Αθήνα αναλάμβανε τη σύναψη συμφωνιών με υποψήφιους για παράνομη προώθηση μετανάστες, σε καφετέρια όπου πραγματοποιούσε συναντήσεις μαζί τους.

Επίσης, το κύκλωμα διατηρούσε τουλάχιστον δύο οικίες στη Αθήνα, που χρησιμοποιούνταν ως χώροι απόκρυψης μεταναστών (safe houses). Με τη σύναψη των συμφωνιών προώθησης, οι μετανάστες αποκρύπτονταν προσωρινά σε αυτές τις οικίες, μέχρι να διοργανωθεί η περαιτέρω προώθηση τους, δηλαδή η προμήθεια ή η χρήση πλαστών ταξιδιωτικών καθώς και η έκδοση των σχετικών αεροπορικών εισιτηρίων.

Στη συνέχεια, μέλος του κυκλώματος, ταξίδευε από τη Γερμανία στην Ελλάδα με σκοπό να συνοδέψει τους υπό προώθηση μετανάστες μέχρι τον τελικό προορισμό τους. Για το σκοπό αυτό, έφερνε γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα συγγενικών συνήθως προσώπων της, τα οποία παρέδιδε στους προαναφερθέντες, προσπαθώντας να εξαπατήσει τις Αρχές, παρουσιάζοντας τους ψευδώς ως συγγενείς τους (μέθοδος Look Alike).

Το ηγετικό μέλος του κυκλώματος λειτουργούσε το άτυπο εξωτραπεζικό σύστημα μεταφοράς χρημάτων (HAWALA BANKING), αποδεχόμενος αφενός εντολές παράνομης προώθησης μεταναστών και αφετέρου αναλαμβάνοντας την αποδέσμευση χρημάτων αλλά και την καταβολή χρηματικών αμοιβών στα μέλη του κυκλώματος, μετά από κάθε επιτυχή παράνομη προώθησης.

Από τις έρευνες σε οικίες στην Ομόνοια και τον Άγιο Παντελεήμονα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -45.000- ευρώ, ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια και ταυτότητες), κάρτες επιβίβασης αεροπορικών πτήσεων, φωτογραφίες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



ΕΝΩΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ,ΕΛΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΣΥ.


ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΟΥΤΟ?ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ?
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΜΕ ΣΚΥΦΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ?


ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ,ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ.


ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΕΡΕΥΝΕΣ , ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ

Για την μεταβατική περίοδο ευθύς μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ” θα υλοποιηθούν τα κάτωθι:

Είναι προγραμματισμένο από τώρα, συγκεκριμένα από την κατάθεση που έχει γίνει υπέρ της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας (στους Έλληνες ιθαγενείς πολίτες) των 600 δις δολαρίων από τις 28/ 09/ 2012 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΕΥΘΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑ/ΔΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ/Η ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ.!!!

Θα συσταθούν ειδικές επιτροπές οι οποίες θα αναλάβουν να ερευνήσουν, στη συνέχεια θα γνωματεύσουν και θα δομήσουν εμπεριστατωμένες και στοιχειοθετημένες προτάσεις με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις οι οποίες θα κατατεθούν προς συζήτηση, απόφαση και θεσμοθέτηση από τα κρατικά όργανα.

Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ

1.0     Επιτροπές Έρευνας και Ελέγχου

2.0     Επιτροπές που θα δομήσουν μελέτες επίλυσης των ξεχωριστών θεμάτων, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας και τη χάραξη της πολιτικής και πολιτιστικής γεωστρατηγικής,

3.0     Επιτροπές Θεσμοθέτησης των εγκεκριμένων αποφάσεων

  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ

 1.0  Επιτροπές Δικαίου & Πειθαρχικού

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ

1.0 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

1.1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:

1.2.1.     Η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου χρέους: Θα προβεί σε μια ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια, με την επικουρία ομάδας παγκοσμίως αποδεκτών εμπειρογνωμόνων ελεγκτών. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει χωρίς να είναι περιοριστικό, το πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ’ αυτών, θα πιστοποιηθεί εάν και εφόσον είναι απεχθές το χρέος, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιός διαχειρίστηκε τα χρήματα που λήφθηκαν, που επενδύθηκαν, η έκδοση/ ακύρωση των ομολόγων κ.ο.κ.

1.2.2.     Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος από εσωτερικά όργανα ή εξωτερικά καθώς και το ρόλο των συμβουλευτικών, ελεγκτικών εξωτερικών, ιδιωτικών ή και κρατικών συμβούλων.

1.2.3.      Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις (πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής),

1.2.4.      Επιτροπή ελέγχου για όλα τα Δημόσια Ασφαλιστικά ταμεία και όλων των άλλων ταμείων άμεσα ή έμμεσα σχετικών με αυτά, φανερών ή μυστικών, χωρίς να είναι περιοριστικό στα προαναφερθέντα, για τους ισολογισμούς, τις συμβάσεις, διαχείριση, παράπλευρες πράξεις με χρήση των κεφαλαίων κ.ο.κ.

1.2.5.      Επιτροπή υπεύθυνη για τον έλεγχο των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, λειτουργία, εγγυήσεις και βάρη, ,διαχείριση των κεφαλαίων και επενδύσεις που έγιναν απ’ αυτά, συγχωνεύσεις, κεφαλαιοποιήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις, η μετοχική σύνθεση σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τελικό φυσικό πρόσωπο για το 100 % της δομής, περιουσιακό χαρτοφυλάκιο, χρηματοοικονομικά εργαλεία που έχουν εκδοθεί από τις τράπεζες και προς ποιες κατευθύνσεις, λειτουργία και συμβάσεις με δανειολήπτες.

1.2.6.      Έλεγχος για την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες κτλ του Τ.Χ.Σ. , του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων (τοπικών

  • εξωτερικών) ταμείων και φορέων που συστάθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά.

1.2.7.      Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων, υποχρεώσεων, περιουσιακών στοιχείων, έλεγχος ταμείων, δομή μισθολογίων, κτλ όλων των Περιφερειακών γραφείων, Νομαρχείων και Δήμων.

1.2.8.   Έλεγχος των εξοπλιστικών ταμείων και των ταμείων μυστικών κονδυλίων.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr/wp/2018/02/12/programmatikes-diloseis-quot-ellinon-syneleysis-e-sy-quot/


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:


Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6934826634

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια