ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ανοίξε το πρώτο ευρωπαϊκό φυσικό χρυσό ATM στην Πράγα, Τσεχία

 Ανοίξε το πρώτο ευρωπαϊκό φυσικό χρυσό ATM στην Πράγα, Τσεχία


Ανοίξε το πρώτο ευρωπαϊκό φυσικό χρυσό ATM στην Πράγα, Τσεχία


Ανοίγει το πρώτο ευρωπαϊκό φυσικό χρυσό ATM στην Πράγα, Τσεχία


Πριν από έντεκα χρόνια, αναφέραμε ότι το Emirates Palace Hotel του Αμπού Ντάμπι είχε εγκαταστήσει το πρώτο φυσικό χρυσό ATM στον κόσμο.



Και σήμερα, ο Peter Spina του GoldSeek.com αναφέρει ότι το πρώτο φυσικό ΑΤΜ Gold bullion στην Τσεχία ξεκίνησε στο κέντρο της Πράγας με την εταιρεία να θέλει να προσθέσει περισσότερα στο εγγύς μέλλον.

Το ΑΤΜ έχει εγκατασταθεί στην κύρια είσοδο, δίπλα στα άλλα ΑΤΜ μετρητών, καθώς μπαίνετε σε ένα από τα κύρια εμπορικά κέντρα στο κέντρο της πόλης ( Εμπορικό Κέντρο Νέου Smichov ).



Στο άκουσμα της αποκάλυψης του χρυσού ATM σήμερα το πρωί στις ειδήσεις της Τσεχίας, είχα μια εξαιρετικά σπάνια έκρηξη ενθουσιασμού για να πάω σε ένα εμπορικό κέντρο και να το δοκιμάσω και όπως επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία, Gold.Plus, ήμουν ο πρώτος πελάτης τους.

Το μηχάνημα προσφέρει τρεις επιλογές, αλλά μόνο δύο ήταν σε απόθεμα. Μία ράβδος χρυσού 1 γραμμαρίου, μια ράβδος χρυσού Argor Heraeus 10 γραμμαρίων και μια ράβδος ουγγιάς 1 τροίας.



Το μηχάνημα δέχεται μόνο μετρητά, ευρώ ή κορόνες Τσεχίας και δεν απαιτείται να καταχωρίσετε την αγορά σας με ταυτότητα ή με αριθμό τηλεφώνου. Υπάρχει όμως ένα όριο για ανώνυμες αγορές. 250.000 CZK ή 10.000 Ευρώ. Παρόμοια με τους νόμους στις ΗΠΑ ($ 10.000).

Οι τιμές ήταν πολύ ανταγωνιστικές με τις ράβδους χρυσού των 10 γραμμαρίων σε άλλα μεγάλα καταστήματα χρυσού της Πράγας (10 γραμμάρια για 14.300 CZK ή 563 ευρώ).

Η αγορά ήταν γρήγορη και απλή. Επιλέγετε ποια ράβδο χρυσού θέλετε και, στη συνέχεια, τροφοδοτείτε τα τραπεζογραμμάτια της μηχανής και χτυπάτε την αγορά.


Τροφοδοτήστε το με Ευρώ ή τσέχικες κορώνες και βγάζει πραγματικά χρήματα! pic.twitter.com/B2yggz6sqI- Peter Spina (@goldseek) 9 Ιουνίου 2021

Δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίζεται μια φυσική ράβδος χρυσού:


# Gold4Cash pic.twitter.com/RDEW1RuDmy- Peter Spina (@goldseek) 9 Ιουνίου 2021

Η τσεχική εταιρεία Gold.Plus προσφέρει τα πρώτα φυσικά μηχανήματα ATM χρυσού στην Τσεχική Δημοκρατία και ένα από τα μοναδικά γνωστά σε αυτόν τον συγγραφέα εκτός του Ντουμπάι και της Σιγκαπούρης (ένα φυσικό χρυσό ATM κυκλοφόρησε στο Βερολίνο το 2010, αλλά απέτυχε μετά από 3 χρόνια ).

Μίλησα με έναν από τους εκπροσώπους της εταιρείας σήμερα το απόγευμα για να δω περισσότερα για τις προσφορές της εταιρείας.

Το Gold.Plus προσφέρει προϊόντα ψηφιακού χρυσού και φυσικού χρυσού. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν μια εφαρμογή «χρυσού λογαριασμού» για κινητά τηλέφωνα για Android και iPhone. Επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να κατέχουν χρυσό ψηφιακά, ενώ επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπουν το ψηφιακό τους σε φυσικό επίσης

Οι τιμές της εταιρείας ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικές, σχεδόν 9% φθηνότερες για παρόμοια ράβδο χρυσού 10 γραμμαρίων που προσφέρουν τα κύρια καταστήματα λιανικής πώλησης χρυσού στην Πράγα (14.300 CZK για 10 γραμμάρια στο ΑΤΜ έναντι 15.600 CZK στο τοπικό κατάστημα).

Ο εξορθολογισμός της αγοράς και η επέκταση της πρόσβασης σε φυσικά προϊόντα χρυσού σε ανταγωνιστικές τιμές είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει η βιομηχανία. Οι αρχικές μου εντυπώσεις είναι ότι η Gold.Plus εργάζεται για να το διορθώσει, προσφέροντας ψηφιακά και φυσικά προϊόντα χρυσού. Η ευκολία συναντά ανταγωνιστικές τιμές.

Η εταιρεία εργάζεται για την έκδοση ράβδων χρυσού 1 γραμμαρίου στο εγγύς μέλλον, κάτι που θα είναι η απόλυτη αδυναμία μου, καθώς θα έχω τώρα ένα κίνητρο για να πάω για ψώνια - θα βρεθώ συχνά στο εμπορικό κέντρο να ψάχνω να αγοράσω πραγματικά χρήματα !

Πριν από έντεκα χρόνια, αναφέραμε ότι το Emirates Palace Hotel του Abu Dhabi είχε εγκαταστήσει το πρώτο φυσικό χρυσό ATM στον κόσμο.


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6975603117
esy.keratsiniou@gmail.com



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια