ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΚΟΒΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΚΥΑ – ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΕΦΤΑ

 

ΚΟΒΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΚΥΑ – ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΕΦΤΑ

Η υποβολή δηλώσεων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το 2021 ξεκίνησε στις 24 Απρίλη για τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων. Όλη η περίοδος υποβολής των δηλώσεων κύλησε με βάση την ισχύουσα υπ’ αρ. 873/55993/20.05.2015, Κοινή Απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αφορά την κατανομή βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας. Η υποβολή δηλώσεων ολοκληρώθηκε για τους παραγωγούς στις 28 Ιουλίου 2021.

Στις 5 Οκτωβρίου εκδόθηκε η υπ’ αρ. 1217/264725/05.10.2021 τροποποίηση της υπ’ αρ. 873/55993/20.05.2015 ΚΥΑ. Η νέα ΚΥΑ έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξουν τα δεδομένα για τους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους, όσον αφορά το ύψος ενίσχυσης που δικαιούνται, να μείνουν απλήρωτοι χιλιάδες κτηνοτρόφοι αλλά και πολλοί να υποστούν μειώσεις στην επικειμένη πληρωμή της προκαταβολής Βασικής Ενίσχυσης η οποία πρόκειται να δοθεί σε λίγες μέρες.

ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ, ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

Αναλυτικότερα, οι κατηγορίες των Κτηνοτρόφων που θα επηρεαστούν από την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ είναι οι εξής:

ΕΔΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟ ΒΑΘΜΟ.

1) Οι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι. Δηλαδή οι κτηνοτρόφοι που απέκτησαν ζωικό κεφάλαιο κατά το ημερολογιακό έτος των δηλώσεων ΕΑΕ 2021.

Όσον αφορά τα αιγοπρόβατα, σε όλη την διάρκεια της τρέχουσας ΚΑΠ 2015-2021 (υπ’ αρ. 873/55993/20.05.2015 κατανομής βοσκοτόπων) η τιμή ανά αιγοπρόβατο ανεξάρτητου ηλικίας κυμαίνεται στα 16,59 € Βασικής Ενίσχυσης, ενώ μετά την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ, το αιγοπρόβατο κάτω του έτους δικαιούται 2,81 € Βασικής Ενίσχυσης και το αιγοπρόβατο πάνω του έτους 10,3 € Βασικής Ενίσχυσης.

 Παράδειγμα: Υποψήφιος νέος αγρότης του Υπομέτρου 6.1 που αγόρασε 204 αρνιά, έτσι ώστε να μπορέσει να είναι εν δυνάμει δικαιούχος του προγράμματος (με βάση την τυπική απόδοση του προγράμματος), θα λαμβάνει 573 € Βασικής Ενίσχυσης, 275 € Πράσινης Ενίσχυσης, 206 € Ενίσχυση Νεαρής Ηλικίας και 374 € Εξισωτικής Αποζημίωσης, εφόσον κατοικεί σε ορεινή περιοχή. Αθροιστικά, προκύπτει το ποσό των 1.428 ευρώ, το οποίο θα είναι και η ετήσια επιδότηση του παραγωγού για τα επόμενα χρόνια. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι με την έως την 4η Οκτωβρίου του 2021 ισχύουσα ΚΥΑ, με βάση την οποία ο παραγωγός προέβη και στην αγορά του ζωικού κεφαλαίου, το συνολικό ποσό της ετήσιας επιδότησης θα ανερχόταν στα 7.677 €. Με λίγα λόγια, στην περίπτωση αυτή, έχει επέλθει μείωση της επιδότησης κατά 81,3%.

ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 81,3% ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ, ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ.

2) Κτηνοτρόφοι που απέκτησαν ζωικό κεφάλαιο από το 2016 και έπειτα και έχουν απωλέσει βοσκοτοπικά στρέμματα στην διάρκεια της τρέχουσας ΚΑΠ.

Παράδειγμα: Κτηνοτρόφος που το 2017 απέκτησε ζωικό κεφάλαιο δυναμικότητας 45 ΜΜΖ (300 αμνοερίφια και αιγοπρόβατα) και είχε νοικιάσει για 2 χρόνια 250 στρέμματα δημοτικό βοσκότοπο για τον οποίο δεν κατάφερε να ανανεώσει τα ενοικιαστήρια, τα έτη 2019 και 2020 πληρώθηκε κανονικά, με βάση την υπ’ αρ. 873/55993/20.05.2015 ΚΥΑ. Αντιθέτως, με βάση την νέα ΚΥΑ, δεν θα πάρει καθόλου επιδότηση. Στην περίπτωση αυτή έχουμε μείωση της επιδότησης κατά 100%.

ΕΔΩ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΣΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. 

ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ, ΠΟΥ ΗΔΗ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗΝ. Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ .

3) Κτηνοτρόφοι που μεταβίβασαν ζωικό κεφάλαιο και δικαιώματα από το 2016 έπειτα και έχουν απωλέσει βοσκοτοπικά στρέμματα στην διάρκεια της τρέχουσας ΚΑΠ.

Παράδειγμα: Σύζυγος κτηνοτρόφου λόγω της απώλειας του συζύγου της, μεταβίβασε δικαιώματα το 2018 και τα ενεργοποίησε το ίδιο έτος με ιδιωτικό βοσκότοπο. Τα επόμενα έτη, ο βοσκότοπος έγινε μη επιλέξιμος από την αλλαγή χαρτογραφικού υποβάθρου. Έως και το 2020, η κατανομή κοινοτικών βοσκοτόπων της αντικαθιστά τον ιδιωτικό βοσκότοπο με κοινοτικό και ενεργοποιεί κανονικά τα δικαιώματα της. Με βάση την νέα ΚΥΑ, δεν δικαιούται κοινοτικό βοσκότοπο, με αποτέλεσμα να μη πάρει καθόλου επιδότηση. Άλλη μία περίπτωση κατά την οποία έχουμε μείωση επιδότησης κατά 100%.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ. Η ΣΥΖΥΓΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

4) Κτηνοτρόφοι που απέκτησαν ζωικό κεφάλαιο από το 2016 και έπειτα και αφαίρεσαν στρέμματα από την Λανθασμένη αλλαγή χαρτογραφικού υποβάθρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, για τις μη επιλέξιμες εκτάσεις.

Παράδειγμα: Δεκαπέντε μέρες πριν την λήξη της ΕΑΕ 21, ο ΟΠΕΚΕΠΕ λανθασμένα ενσωμάτωσε στο σύστημα υποβολής ΕΑΕ χιλιάδες στρέμματα μη επιλέξιμων βοσκοτοπικών εκτάσεων, πράξη την οποία ανακάλεσε άμεσα, εντός των επόμενων ημερών. Ωστόσο, πολλοί παραγωγοί καθώς τις μέρες εκείνες έκλεινε το σύστημα υποβολής δηλώσεων, παρορμητικά προέβησαν σε αφαίρεση των μη επιλέξιμων εκτάσεων ώστε να μην έχουνε ποινές, με βάση την «ασφάλεια» που τους παρείχε η ΚΥΑ που ίσχυε την δεδομένη χρονική στιγμή. Οι παραγωγοί του παραπάνω παραδείγματος, με την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ θα έχουν μείωση επιδότησης ανάλογα με τις εκτάσεις που αφαιρεθήκαν από την λανθασμένη ενσωμάτωση στρεμμάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΙΝΑΝ ΛΑΘΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΙ ΑΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΦΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ.

5) Κτηνοτρόφοι του 2016 και έπειτα, που αποφάσισαν να μην εκβιαστούν από τους εκμισθωτές γης.

Παράδειγμα: Κτηνοτρόφος που νοίκιαζε 200 στρέμματα βοσκότοπου με 400 € τον χρόνο. Όταν ο εκμισθωτής των αγροτεμαχίων αντιλήφθηκε ότι μπορεί να πάρει και ο ίδιος επιδότηση για τον βοσκότοπο του χωρίς να έχει καθόλου ζωικό κεφάλαιο, ανέβασε το ενοίκιο σε εξωπραγματικά ποσά ή δεν του ανανέωσε το ενοικιαστήριο και τα δήλωσε ο ίδιος στο σύστημα υποβολής ΕΑΕ. Ο Παραγωγός – κτηνοτρόφος με βάση την αρχική ΚΥΑ, κάλυπτε τα δικαιώματα του από την κατανομή των κοινοτικών βοσκοτόπων με 0.40 €, ανά επιλέξιμο στρέμμα. Αντιθέτως, με βάση την νέα ΚΥΑ δεν θα του δοθεί κοινοτικός βοσκότοπος με αποτέλεσμα να μην πάρει καθόλου επιδότηση. Μείωση επιδότησης κατά 100%.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

6) Κτηνοτρόφοι του 2016 και έπειτα, που έκαναν αύξηση ζωικού κεφαλαίου και αγόρασαν δικαιώματα.

Παράδειγμα: Τα δικαιώματα στην ΚΑΠ που διανύουμε παραμένουν σταθερά ανεξάρτητα αν ένα παραγωγός κάνει αύξηση ζωικού ή φυτικού κεφαλαίου. Ο μόνος τρόπος για να αυξήσει ένας παραγωγός τα δικαιώματα του είναι η αγορά δικαιωμάτων. Κτηνοτρόφος που αύξησε το ζωικό του κεφάλαιο του 2017 και αγόρασε δικαιώματα χωρίς να έχει τα ανάλογα στρέμματα για να τα καλύψει, μέχρι και φέτος του τα παρείχε η κατανομή κοινοτικών βοσκοτόπων. Με βάση την νέα ΚΥΑ, χωρίς ιδιωτικό βοσκότοπο δεν θα καλύψει τα δικαιώματα της αγοράς δικαιωμάτων. Μείωση επιδότησης 100%.

Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ, ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟ ΖΩΪΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ , ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΧΑΜΕΝΟΣ.

7) Κτηνοτρόφοι του 2016 και μετά που συμμετέχουν στο Μέτρο 11 της Βιολογικής Κτηνοτροφίας.

Παράδειγμα: Το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας «τραβάει» τα βοσκοτοπικά στρέμματα που έχει δηλώσει ο κτηνοτρόφος στην ΕΑΕ του εκάστοτε έτους. Έτσι, στους κτηνοτρόφους που θα δοθούν μειωμένα ή καθόλου στρέμματα, θα επέλθουν οι αντίστοιχες ποινές και στην ενίσχυση για τη βιολογική παραγωγή. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η μείωση και της «βιολογικής επιδότησης» ανάλογα με τις εκτάσεις που δεν θα κατανεμηθούν με την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ.

ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ, ΔΙΠΛΗ ΖΗΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.

ΣΑΝ ΕΝΑ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΡΙΖΩΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΑΥΤΩΝ. ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΥΧΑΙΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;;

ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΟΝΟΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΩΔΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ  ΠΟΛΙΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ (ΟΣΟ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ). ΗΡΘΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ:

 5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

ΠΗΓΗ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ

 ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ..
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.






ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:


Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6975603117
esy.keratsiniou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια