ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Επιστήμονες στήνουν στην Τασμανία το «μαύρο κουτί» για την σωτηρία της ανθρωπότητας

 


Η θεωρία πως κάποια στιγμή η κλιματική αλλαγή θα καταστρέψει τον πλανήτη μας σύντομα ακούγεται όλο και πιο έντονα, επιχειρώντας να σπείρει τον φόβο στους ανθρώπους. Και σαν να μην έφταναν οι φήμες, ήδη τη στιγμή που μιλάμε δημιουργείται ένας υπερ-υπολογιστής που θα χρησιμεύσει ως το «μαύρο κουτί της ανθρωπότητας».

Αυτό το μαύρο κουτί θα τοποθετηθεί στην Τασμανία της Αυστραλίας και θα καταγράψει όλες τις συνθήκες που θα ακολουθήσουν μετά από αυτή την παγκόσμια κλιματική καταστροφή. Φυσικά μιλάμε για το απόλυτο σενάριο καταστροφολογίας που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή και κάνει τους ανθρώπους να προσπαθούν ήδη να σώσουν όσα δεδομένα μπορούν.

Ο υπερυπολογιστής που ονομάζεται «το μαύρο κουτί της γης ή της ανθρωπότητας» θα παρέχει δεδομένα για την καταστροφή του πλανήτη σε όσους επιβιώσουν, αν η γη αποφασίσει να καθαρίσει τον εαυτό της και να αναγεννηθεί. 

Το μεγαλιθικό κατασκεύασμα θα καταγράφει την θερμοκρασία του πλανήτη, τα επίπεδα της θάλασσας και του οξυγόνου για τους επιζήσαντες που θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα ώστε να γνωρίζουν τι προκάλεσε την εξαφάνιση της ανθρωπότητας.

Το μεγαλιθικό μαύρο κουτί θα κατασκευαστεί κοντά στην δυτική ακτή της Τασμανία και θα καταγράφει επίσης επικεφαλίδες από καθημερινά νέα αλλά και δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως κατασκευάζεται για να επιβιώσει περισσότερο από όλους τους ανθρώπους και να καταγράψει τον τρόπο με τον οποίο θα έρθει το τέλος.

Το μαύρο κουτί της ανθρωπότητας καταγράφει το τέλος;

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε τα «μαύρα κουτιά» που βρίσκονται στα αεροπλάνα και καταγράφουν όλες τις συνθήκες του αεροσκάφους, καθώς και του κοντινού εναέριου χώρου και χρησιμοποιούνται για να διευκρινιστούν οι συνθήκες ενός δυστυχήματος. Το μαύρο κουτί της ανθρωπότητας θα λειτουργήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για να καταγράψει όλα τα δεδομένα μιας καταστροφής κολοσσιαίων διαστάσεων.

Το μεγαλιθικό κατασκεύασμα θα καταγράφει το παρελθόν ως και το παρόν και θα έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε διαθέσιμη πληροφορία σχετικά με ιστορικές κλιματικές αλλαγές που βρίσκονται στο διαδίκτυο.

Το μαύρο κουτί της ανθρωπότητας θα κατασκευαστεί από την εταιρεία Clemenger BBDO σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Τασμανία. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει στα μέσα του 2022 αφού πρώτα διευθετηθούν κάποια σοβαρά εμπόδια. Για παράδειγμα πως ένας άνθρωπος μετά την καταστροφή θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στα δεδομένα ώστε να τα χρησιμοποιήσει;



Η κατασκευή του μαύρου κουτιού θα είναι ατσάλινη και γύρω στα 10 μέτρα θα περιέχει τον υπερυπολογιστή που θα καταγράφει επίσης τα είδη που εξαφανίζονται , τυχόν γεωλογικές διαφοροποιήσεις, αλλά και τις αλλαγές στον ανθρώπινο πληθυσμό και την κατανάλωση της ενέργειας.

Η Τασμανία επιλέχθηκε πάνω από τις Μάλτα, Νορβηγία και Κατάρ ως μέρος τοποθέτησης του υπερυπολογιστή, λόγω σχετικής γεωπολιτικής και γεωλογικής σταθερότητας. Όμως το γεγονός πως είναι συνεχώς ηλιόλουστη θα κάνει τον υπολογιστή να κατεβάζει τα επιστημονικά δεδομένα κατά την διάρκεια της ημέρας, μια και θα λειτουργεί με την ηλιακή ενέργεια.

Όπως και να έχει οι συμμετέχοντες θέλουν να δημιουργήσουν μία ηλεκτρονική χρονοκάψουλα για εκείνους που θα επιβιώσουν. Η Clemenger ανέφερε πως ο σκοπός της συσκευής αυτής είναι να παρέχει αντικειμενικές πληροφορίες και δεδομένα για το πως θα οδηγηθούμε στην εξάλειψη της ανθρωπότητας. Προειδοποίησε επίσης πως αν δεν αλλάξουμε δραματικά τον τρόπο ζωής μας, τότε η κλιματική αλλαγή και άλλοι παράγοντες θα αποτελέσουν την κατάρρευση του ανθρώπινου πολιτισμού.

Εσείς τι πιστεύετε; Για ποιό λόγο ετοιμάζουν ένα τέτοιο υπερυπολογιστή ώστε να καταγράφουν δεδομένα σχετικά με την κλιματική αλλαγή; Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πραγματικό κίνδυνο, η χρησιμοποιείται απλά ως πρόφαση ώστε να χειραγωγείται και να τρομοκρατείται η κοινή γνώμη;

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια