ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Οι Βρετανοί ζητούν αθώωση του Ελγιν για την επιστροφή»

 

Τη φόρμουλα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο βρετανικό μουσείο αναζητά η κυβέρνηση, θέμα το οποίο τέθηκε και στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με δημοσίευμα το «κλειδί» στην υπόθεση φαίνεται πως είναι ο ρόλος και ο χαρακτηρισμός του Λόρδου Ελγιν.

Όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Εστία, ως οδηγός αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το νομικό πλαίσιο του «πρώτα δάνειο, μετά επέκταση σε σύμφωνο επιστροφής-παραχώρησης». Όπως φαίνεται και από σχετικό δημοσίευμα των Times οι Βρετανοί θέτουν ως προϋπόθεση τη δήλωση από την ελληνική πλευρά, πως ο Λόρδος Ελγιν δεν διέπραξε κλοπή! Παράλληλα η πλευρά των Βρετανών αναμένεται να ζητήσει ένα συμβολικό αντίτιμο για την επιστροφή τους κάτι που ουσιαστικά θα νομιμοποιεί την κατοχή τους από το Βρετανικό Μουσείο.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΕΛΓΙΝΕΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ;ΙΣΧΥΕΙ;

Η αντιπρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προβλέπει την έκθεση της ζωοφόρου του Επικούριο Απόλλωνα εκεί που σήμερα εκτίθενται στα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και συμβόλαιο με δέσμευση για περιοδικές εκθέσεις σημαντικών αρχαιοτήτων. Ανάλογες κινήσεις έχουν υιοθετηθεί και στις επαφές της Ελλάδας με τα Μουσεία του Λούβρου, του Παλέρμο και της Κοπεγχάγης.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ. NOMOΣ 5351/1932

Ουσιαστικά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι Βρετανοί ζητούν να αναγνωριστεί πως ο Λόρδος Ελγιν δεν έκλεψε τα Γλυπτά, να αθωωθεί για τα όσα συνέβησαν πριν από δύο και πλέον αιώνες.

ΠΗΓΗ

Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:


Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6975603117
esy.keratsiniou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια