ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ο Αλ Καπόνε μπροστά τους ήταν του κατηχητικού

 

Δώστε λίγο βάση!
Το μεγαλύτερο ποσοστό στην διαχείριση - εκμετάλλευση της Αττικής οδού την έχει η Άκτωρ (Μπόμπολας), η οποία έχει εξαγοραστεί από ολλανδικό fund (Reggeborgh Invest) που εκπροσωπεί στην Ελλάδα ως πρόεδρος ο μεγαλοδικηγόρος Γιώργος Μυλωνογιάννης (νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, του ΤΑΙΠΕΔ, του ΟΤΕ κ.α.) και ως αντιπρόεδρος ο Άρης Ξενόφος (πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, διευθύνων σύμβουλος Eurobank κ.α.). Παρότι η σύμβαση για την Αττική οδό λήγει το 2024 (υποτίθεται ότι θα επιστρέφονταν στο κράτος), η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προκηρύξει νέο διαγωνισμό δημοπράτησης 2 χρόνια νωρίτερα μιας και θέλει να προλάβει (προ εκλογών) την ανάθεση σε φίλο εθνικό εργολάβο (από Μ) που τα έχει πάρει όλα (δομές προσφύγων, αιολικά πάρκα κ.α.).
Στην πανδημία η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε αποζημιώσεις σε όλες τις εταιρείες διαχείρισης του οδικού δικτύου λόγω μειωμένης προσέλευσης (ωραίες ρήτρες) όπως και στην Fraport, στην Aegean κ.α. Στην Αττική οδό πρότεινε 27 εκατ. ευρώ. αλλά η εταιρεία δεν δέχτηκε, και προσέφυγε με αγωγή σε ασφαλιστικές με ηγέτη την κρατική Εθνική Ασφαλιστική, διεκδικώντας 75 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της (ολλανδικής) Αττικής Οδού προσπαθεί, εξωδικαστικά, το πόσο της αποζημίωσης να πέσει στα 50 εκατ. ευρώ και να κλείσει γρήγορα η υπόθεση, πριν κλείσει η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την CVC Capital Partners (Υγεία, Μητέρα, ΙΑΣΩ, Metropolitan)* ώστε να γλιτώσει το τίμημα ο νέος αγοραστής.
Όλα αυτά τα δεδομένα αναδεικνύουν έναν πόλεμο εταιρειών άνευ προηγουμένου πάνω στο πτώμα ενός failed state, με την κυβέρνηση να παίζει το ρόλο του πληρωμένου διαιτητή και εξηγεί τoυς πραγματικούς λόγους του τιμήματος που πλήρωσαν οι πολίτες στην Αττική οδό.
* Όσο αφορά την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την CVC Capital Partners (Υγεία, Μητέρα, ΙΑΣΩ, Metropolitan), τι ωραία που δένει το γλυκό της άμεσης διασύνδεσης ιατρικών δεδομένων με ασφαλιστικές εταιρείες!
Ο Αλ Καπόνε μπροστά τους ήταν του κατηχητικού.
Ξαναρωτήστε λοιπόν.

Που είναι το κράτος;
Υ.Γ. Καλό είναι οι πολίτες που βρέθηκαν αποκλεισμένοι να μην αποδεχτούν την αποζημίωση των 2 χιλ. ευρώ, που ζήτησε ο Μητσοτάκης από την εταιρεία, αλλά να διεκδικήσουν πολύ περισσότερα μέσω δικηγόρων. Επίσης καλύτερα να μην απευθυνθούν στις δικηγορικές εταιρείες D.V.C.I. Law Firm (Dendias and Partners Law Firm) και την FDMA (Φορτσάκης, Διακόπουλος, Μυλωνογιάννης και Συνεργάτες) για ευνόητους λόγους.



Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:


Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6975603117
esy.keratsiniou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια