ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Meta - λογοκρισία.

 


Τα κοινωνικά δίκτυα, κακά τα ψέματα, είναι για τα καλά στη ζωή μας και ειδικά το διάστημα της πανδημίας covid 19, αποτελούν και τρόπο επικοινωνίας, αλλά και ενημέρωσης για το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών τους.

Αυτό που θα μας απασχολήσει στο παρόν κείμενο, είναι το metaκοινωνικό δίκτυο γνωστό ως facebook(meta) και η, παρά της λογικής, λογοκρισία που επιβάλλει ως προς τη δίκαιη ενημέρωση και διαμοίραση άρθρων και βίντεο, σχετικών με τον εθνικό πολιτικό φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις" και τους υποψήφιους βουλευτές του, τον πρόεδρό του κύριο Αρτέμη Σώρρα και την αιθερική γραφή, "τιμωρώντας" δε τους χρήστες που τα ανάρτησαν με διάφορες "ποινές".

Έστω ότι για να είμαστε χρήστες του εν λόγω κοινωνικού δικτύου, αποδεχόμαστε τους δικούς ΤΟΥ όρους χρήσης. Δεκτό. Άλλωστε δε μας έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο για να έχουμε λογαριασμό σε αυτό. Τουλάχιστον όσο αυτοί επαφίενται στη λογική απόδοση και όχι στην απόλυτη φασιστική παράνοια.


Μια συνήθης αιτία λογοκρισίας μιας δημοσίευσης, είναι γνωστή ως spam.
Είναι ιδιαίτερα εύκολο εάν υπάρχει στοχοποίηση (λέμε ντε! ΑΝ), μια μικρή ομάδα ανθρώπων να κάνει συντονισμένες αναφορές στην ίδια δημοσίευση και τα bot του meta fb να κρίνουν ότι η δημοσίευση, παραβιάζει τους όρους του. Μιας και ας πούμε, μόλις που έκανες τη δημοσίευση και δεν έχει κοινοποιηθεί από κανέναν άλλο χρήστη, λες "θα ζητήσω επανέλεγχο". Γιατί είσαι σίγουρος, ότι είναι αδύνατο να αποτελεί επαναλαμβανόμενη πληροφορία. Και παίρνεις την οριστική απάντηση ότι τη δημοσίευσή σου, δεν μπορεί να τη δει κανένας άλλος, γιατί επιβεβαιώθηκε - λέει - ότι παραβιάζει τους όρους χρήσης.
Μόλις φιμώθηκες, στην προσπάθειά σου να μοιραστείς γνώση. Αλλά δεν τρέχει και τίποτα. Τρέχει τίποτα;
Και άντε πες, κατάφερες να δημοσιεύσεις και σου έγιναν αναφορές. Όταν γράφεις στο πλαίσιο και πατάς δημοσίευση και απλά τρως "πόρτα" λες και ανέφερες πουθενά "Voldemort" στο κείμενό σου, με ποιον τρόπο ακριβώς αιτιολογείται το spam;
Και ερχόμαστε να ρωτήσουμε. Καθώς το meta fb διαθέτει την επιλογή κοινοποίησης μιας δημοσίευσης, ποια είναι τα κριτήρια που χρησιμοποιούν τα meta bot του και στη συνέχεια οι meta mallon άνθρωποι υπάλληλοί του για να αποφασίσουν ότι παραβιάζεται ο εν λόγω όρος χρήσης;
Αλλά και τι ρωτάμε; Εντελώς δημοκρατικά, αποφασίζουν και διατάσσουν, τι μας επιτρέπουν να κοινοποιούμε ανεξάρτητα από το αν παραβιάζονται ή όχι ΟΝΤΩΣ, οι όροι χρήσεις του.


"Ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας", ως αιτία λογοκρισίας, έχει η "προσφορά σεξουαλικών υπηρεσιών έναντι αμοιβής από ενηλίκους".
Εδώ, κάνουν πάρτυ η προσβολή με τη γελοιότητα, η ανοησία με την άκριτη σκέψη μιας - μάλλον - αρρωστημένης αντίληψης της πραγματικότητας, παρέα με την ασθενή, δήθεν ιδεολογία, μιας "προστατευμένης ασφαλούς κοινότητας". 







Είναι αστείο, φυσικά, ότι τα λεγόμενα troll του διαδικτύου, επιλέγουν πάντα τους πιο ακραίους και άσχετους λόγους αναφορών.
Δεν είναι καθόλου αστείο ωστόσο, ότι τα bot και τα μη (;) bot του κοινωνικού δικτύου που επεξεργάζονται τις αναφορές, σίγουρα δεν έχουν χιούμορ, αλλά ούτε και κριτική άποψη. Και αυτό στην αθώα περίπτωση του να είναι τόσο ανόητοι που να αναγνωρίζουν όντως σε τέτοιες δημοσιεύσεις την παραβίαση του συγκεκριμένου όρου χρήσης.
Εμείς γνωρίζουμε όμως ότι δεν είναι ανόητοι. Αποδεικνύουν αν μη τι άλλο ότι είναι πληρωμένοι ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ κατά της δράσης ενημέρωσης των πολιτών και χρηστών του meta fb από τα μέλη του παγκόσμιου ανθρωποκεντρικού οργανισμού και εθνικού πολιτικού φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις".

Και ήρθε η στιγμή να αναφερθούμε και στις "χορηγούμενες".
Το εκπληκτικό "δημοκρατικό" κοινωνικό δίκτυο του meta fb, δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές σελίδων να χρηματοδοτήσουν το δίκτυο για την ανάδειξη δημοσιεύσεων τους.
Αν τυχαίνεις διαχειριστής σελίδας στο meta fb, γνωρίζεις ότι σε κάθε πρωτότυπη (και όχι κοινοποιημένη από άλλη σελίδα) δημοσίευση της σελίδας σου, έχεις την επιλογή της προώθησης. Με αυτή την επιλογή, το δίκτυο σε οδηγεί σε συμπλήρωση στοιχείων για χρέωση ώστε να διαφημιστεί η δημοσίευσή σου.

Στην περίπτωση της υποψηφίας βουλευτή Γεωργίας Βαγενά στο νομό Αχαΐας, με τον εθνικό πολιτικό φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις", το meta fb αποφάσισε και διέταξε ότι δεν αποδέχεται να διαφημίσει τη δημοσίευσή της, καθώς αυτή "δε συμμορφώνεται με τις πολιτικές διαφήμισης".


Και φυσικά το "ακριβοδίκαιο" meta fb, με απόλυτο και εκπαιδευτικό κοινωνικό χαρακτήρα, δε σταματά απλά στην απαγόρευση δημοσίευσης, αλλά τιμωρεί τους χρήστες που "παρενέβησαν" τους όρους χρήσης.






Πιο "ασφαλής" λοιπόν η κοινότητα του meta fb, χωρίς την ανάδειξη δημοσιεύσεων ενημέρωσης πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων από μέλη της "Ελλήνων Συνέλευσις".

Πάνω κάτω, τόσο "ασφαλής".....



Η εμπάθεια, βγάζει μάτι. Αγαπητέ χρήστη του meta fb, σκέψου αν πραγματικά αυτή η λογοκρισία που ασκούν παντοιοτρόπως κατά της "Ελλήνων Συνέλευσις", είναι όντως για την επικαλούμενη "προστασία" σου. Ή μήπως, είναι για την αποτροπή σου να ενημερωθείς, για την αποτροπή σου να ενωθείς με τα αδέλφια σου στον κοινό στόχο και σκοπό της απελευθέρωσης της πατρίδας μας και κάθε ανθρώπου απανταχού της Γαίας.

Δήλωσε κι Ε.ΣΥ. ενεργό δράση στον δικό σου ανθρωποκεντρικό οργανισμό, στον δικό σου πολιτικό φορέα για να πάρουμε πίσω κάθε δίκαιο και δικό μας. Για την εγκαθίδρυση της πραγματικής δημοκρατίας και της πραγματικής ανθρώπινης ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Αναστασία Ιακώβου, ενεργό μέλος "Ελλήνων Συνέλευσις Λαυρεωτικής"

ΔΗΛΩΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

ΓΙΑΤΙ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6975603117
esy.keratsiniou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια