ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Στο σκαμνί 14 συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού

 




Εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή ευνοημένων της Λίνας Μενδώνη για δάνεια 282.000 ευρώ που «έκαναν φτερά»

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύουν να καθίσουν 14 συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού, μεταξύ των οποίων και ευνοημένοι της υπουργού Λίνας Μενδώνηγια πλαστά δάνεια ύψους 282.000 ευρώ που «έκαναν φτερά» από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Σιδέρη προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη συνολικά 14 κατηγορουμένων για εικονικά δάνεια που χορηγήθηκαν την περίοδο 2012-2014 από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. Όπως διαπιστώθηκε, τα δάνεια που φέρεται να είχαν δοθεί σε 133 υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμούδεν κατέληξαν ποτέ σε δικαιούχους, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο 282.000 ευρώ. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς αγνοούσαν ότι ήταν δικαιούχοι δανείων από το «αμαρτωλό» Ταμείο Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ.

Ανάμεσα στους 14 κατηγορούμενους που προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη, είναι ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΠΠΟ και πρόεδρος στο ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ από το 2002 μέχρι και το 2017 Ιωάννης Τσακοπιάκοςο διευθυντής του ταμείου Γιώργος Βλαντής και άλλοι συνδικαλιστές, οι οποίοι διώκονται για κατά περίσταση σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και υπεξαίρεση.

Ήδη υπόδικοι οι Τσακοπιάκος και Βλαντής

Στο μεταξύ, οι εμπλεκόμενοι Τσακοπιάκος, Βλαντής και ακόμα τέσσερα μέλη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την υπεξαγωγή από το γραφείο του Ταμείου των βιβλίων πρωτοκόλλου των ετών 2015, 2016 και 2017, καθώς και των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη δίκη που είναι σε εξέλιξη, ο Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε στην αγόρευσή του την ενοχή των Τσακοπιάκου – Βλαντή και την αθώωση των άλλων μελών του ΔΣ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε τις μη νομότυπες άδειες του Ι. Τσακοπιάκου, ο οποίος απουσίαζε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία πάνω από οκτώ μήνες μέσα στο 2017. Ως εκ τούτου, ο κατηγορούμενος είχε συμφέρον να εξαφανιστούν τα βιβλία πρωτοκόλλου.

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:


Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6975603117
esy.keratsiniou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια