ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

 ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

    



Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Πορτογαλία, μετέβη στο Δημαρχείο της Λισσαβόνας, όπου της επιδόθηκε από τον Δήμαρχο Κάρλος Μοέδας το Χρυσό Κλειδί της Τιμής της πόλης.

Η απόφαση της βράβευσης  ελήφθη ομόφωνα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης στις 15 Μαρτίου 2022


Ο δήμαρχος ξεκίνησε χαιρετίζοντας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την πρώτη γυναίκα που εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θυμίζοντας την «αξιοσημείωτη καριέρα της στην κορυφή των ελληνικών δικαστικών θεσμών». Παράλληλα τόνισε ότι το Το Κλειδί Τιμής της Πόλης της Λισαβόνας είναι ένα δημοτικό βραβείο που αποσκοπεί στη διάκριση εθνικών ή ξένων προσωπικοτήτων, λόγο της δράσης ή της σχέσης τους με τη Λισαβόνα.

Τέτοιες απονομές βραβείων και παραδόσεις χρυσών κλειδιών σε επίσημα πρόσωπα κατά κόσμο ακούμε συχνά πυκνά.

Είναι απορίας άξιο όμως τι σημαίνουν τέτοιες απονομές που με τυμπανοκρουσίες ακούμε όλα αυτά τα χρόνια σε πρόσωπα που δεν έχουν προσφέρει κάτι ουσιαστικό και αποδεκτό από το σύνολο των πολιτών.

Αναζητήσαμε να βρούμε την προσφορά της κυρίας Σακελαροπούλου στην πόλη της Λισσαβόνας και ψάξαμε να δούμε αν πολέμησε για την πόλη αυτή , αν ωφέλησε  τη πόλη με κάποια πράξη που εκτέλεσε, αν έδρασε δίκαια για τους πολίτες της Λισσαβόνας, αν έκανε κάποια οικονομική δωρεά στην πόλη, αν ανακάλυψε κάτι που βοήθησε τους πολίτες της αλλά τελικά  δεν μπορέσαμε να αιτιολογήσουμε τον λόγο της απονομής.

Αν πάλι δεχτούμε πως  ο δήμος της Λισσαβόνας  θέλησε να τιμήσει την Ελλάδα    παραδίδοντας το βραβείο  στην εκπρόσωπο της  δηλαδή την   πρόεδρο της ελληνικής  δημοκρατίας πάλι υπάρχει μια δυσκολία να αντιληφτούμε  ποια ήταν  προσφορά του ελληνικού δημοσίου   προς τον δήμο της Λισσαβόνας.

Ανάλογες συμβολικές απονομές που δημιουργούν  ερωτήματα έχουμε δει στο παρελθόν  και μπορούμε να θυμηθούμε την βράβευση με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών με το οποίο  ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τίμησε τον Πάπα Φραγκίσκο στην πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα  και τις θερμές ευχαριστίες του ποντίφικα μέσω προσωπικής επιστολής, προς τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Ακόμα ας θυμηθούμε από το παρελθόν την απονομή του «Κλειδιού της πόλης» στον  Αλέξη Τσίπρα  από τον  Δήμαρχο Ροδίων κ. Φώτιο Χατζηδιάκο κατά την τελετή λήξης του 13ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που ο Ροδιακός λαός παρακολούθησε με έκπληξη και απορία.

Αλλά μπορούμε να θυμηθούμε και Το “θεόπνευστο” ανέκκλητο διάταγμα του δήμαρχου της πόλης  του Γκουανάμπι στη Βραζιλία, Τζέρο Σίλβιρα Μάγκαλες που αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, άφησε άφωνους τους κατοίκους της πόλης και  παρέδωσε τα κλειδιά της πόλης του στον… Θεό οδηγώντας τον τοπικό εισαγγελέα στην έναρξη μιας δικαστικής διαδικασίας για την ακύρωση του διατάγματος ως  αντισυνταγματικό.

ΠΗΓΗ

Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6975603117
esy.keratsiniou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια