ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ

 

ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ



Την Δευτέρα 11 Απριλίου το απόγευμα έγινε στο Χαλάνδρι η δεύτερη Προσυνεδριακή Συζήτηση της Ν.Δ. με θέμα «Ψηφιακή Επανάσταση – Κράτος φιλικό προς τους πολίτες».

ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στην ομιλία του ευλόγησε τα γένια του κυβερνητικού κόμματος που εκπροσωπεί, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση έχει στα χέρια της μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση που οραματίστηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η μεταρρύθμιση αυτή όπως δήλωσε έχει να κάνει με τον αριθμό των ψηφιακών συναλλαγών που παρέλαβαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και ήταν 8,8 εκατομμύρια το 2018, ενώ η ΝΔ. τις έφτασε στα 94 εκατομμύρια το 2020 και στα 567εκατομμύρια το 2021.

Στην ουσία αναφέρθηκε στο  πόσες φορές δεν χρειάστηκε ο πολίτης να πάει σ’ έναν γκισέ του Δημοσίου για να κάνει μια δουλειά που μέχρι πρότινος απαιτούσε φυσική επαφή.

Άφησε κατάπληκτους τους Έλληνες πολίτες που στην προσπάθεια του να δείξει ότι υπάρχει κυβερνητικό έργο για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας  παρουσίασε αριθμούς και στατιστικές που αφορούν την ποιο δύσκολη περίοδο του ελληνικού κράτους δηλαδή την εποχή της πανδημίας όπου αναγκαστικά και χωρίς να έχει  διαφορετική επιλογή ο Έλληνας πολίτης οδηγήθηκε σε δικτυακή εκτέλεση εργασιών με το δημόσιο, αφού λόγο μέτρων δεν μπορούσε να παραστεί με την φυσική του παρουσία σε κανένα γκισέ του δημοσίου.

Την ίδια μέρα και ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έκλεινε την εισήγηση του λέγοντας   «ότι το κράτος αλλάζει καθημερινά» και χωρίς να διευκρινίζει την κατεύθυνση της αλλαγής θυμίζοντας παλαιοκομματικά συνθήματα που οδήγησαν το κράτος στο απόλυτο οικονομικό και διοικητικό τέλμα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στην εξαγγελία νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά» με ανακοίνωση του υπουργείου παραδέχτηκε την ομηρία των ασφαλισμένων, που πολλές φορές αναγκάζονται να περιμένουν χρόνια για να λάβουν τη σύνταξή τους, για την οποία έχουν πληρώσει εισφορές, χωρίς να έχουν άλλους πόρους για τον βιοπορισμό τους».

Για την ίδια χρονική περίοδο που ο ένας υπουργός καμαρώνει για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης που τα βλέπει μόνος του αναλύοντας στατιστικές κατά το δοκούν ο άλλος υπουργός παραδέχεται την ελλιπέστατη ηλεκτρονική οργάνωση επαλήθευσης των στοιχείων που είναι διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΦΚΑ και οδηγούν σε νομοσχέδια  έκδοσης των συντάξεων fast track και των «συντάξεων εμπιστοσύνης» που θα ελέγχονται εκ των υστέρων λόγο του οράματος που είδε ο πρωθυπουργός αλλά δεν φρόντισε να εξηγήσει εάν το είδε στον ξύπνιο του ή στον ύπνο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νομοσχέδιο αναφέρεται:  
«Οι  πράξεις απονομής συντάξεων που εκδόθηκαν με ταχείες διαδικασίες ελέγχονται εντός τριών ετών από την έκδοσή τους και, σε κάθε περίπτωση, έως την πάροδο πέντε ετών από την έκδοση»

Αυτή η παράγραφος του νομοσχεδίου που θα κρατά όμηρο τον ασφαλισμένο για τα επόμενα 3-5 χρόνια με πιθανή ανάκληση της σύνταξης θα  οφείλεται στην ψηφιακή επανάσταση της Ν.Δ. που βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο να αφανίσει την ποιότητα ζωής των συνταξιούχων δείχνοντας την έλλειψη σεβασμού για μια ακόμη μια φορά.

Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6975603117
esy.keratsiniou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια