ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΧΟΛΗ

 




Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΓΚΟΥΛΗΣ Υπ.Βουλευτής Ν.Φθιώτιδας ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV (19/9/2022) ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑ-ΛΥΣΕΙΣ Παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΝΤΕΤΣΙΑΝΟΣ Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ ---------------------------- ΜΙΑ ΛΙΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ Για τα τόσα εγκλήματα της ούτε κουβέντα. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1944 Γερμανικό τηλεγράφημα αναφέρει σχετικά με την αποχώρηση του γερμανικού κατοχικού στρατού από την Κρήτη και τη στάση των Βρετανών: «Οι Αγγλοι αφήνουν συνειδητά άθικτους τους ανθρώπους μας, παίρνοντας υπόψη μια επερχόμενη - που είναι και προς το αγγλικό συμφέρον - χρησιμοποίηση κατά των μπολσεβίκων». 1947 Συνέρχεται στις 11-12 Σεπτέμβρη η 3η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, με κύριο θέμα την πολιτικοστρατιωτική κατάσταση και τα καθήκοντα του Κόμματος γύρω από «τη δημιουργία ελεύθερου εδάφους στην έκταση της Μακεδονίας και την απελευθέρωση ολόκληρης της Μακεδονίας και Θράκης, με κέντρο τη Θεσσαλονίκη» (Σχέδιο «Λίμνες»). Προτάσσοντας το σύνθημα «Ολοι στ' άρματα! Ολα για τη νίκη!», η Ολομέλεια αποφάσισε τη μετατόπιση του κέντρου βάρους όλης της κομματικής δουλειάς στον ένοπλο αγώνα. Ο ΠΑΦΙΛΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΘΑ ΗΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ! ΔΛΔ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ! ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΟΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΣΟΜΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΠΗΔΟΥΝ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΙΤΕ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ Η ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Ο Ν.ΚΟΤΖΙΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΩΣ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΕΚΑΛΕΣΕ Η ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ;

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.

14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.

14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην
Κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.

14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.

14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.

14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.

14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.

14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.

14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.

14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.

14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.

14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.

 

15.0 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

Η αστυνομία καλείται να διασφαλίσει την εσωτερική ασφάλεια των πολιτών.

15.1. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία θα της παράσχει κάθε υλικοτεχνική εξάρτηση ώστε να καταστεί αποτελεσματική στο έργο της.

15.2. Η εκπαίδευση που θα παρέχει η Πολιτεία στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς θα γίνεται με υπερσύγχρονα τεχνολογικά συστήματα.

15.3. Θα προσληφθεί το απαραίτητο υπηρεσιακό προσωπικό προκειμένου να εκτελούν την υπηρεσία τους ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά.

15.4. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει ικανοποιητικές μισθολογικές και ασφαλιστικές συνθήκες για να προσφέρουν απρόσκοπτα και απροβλημάτιστα τις υπηρεσίες τους .

15.5. Τα σώματα ασφαλείας θα έχουν την εκτίμηση της Πολιτείας και αυτά πρέπει να σέβονται τον κάθε Έλληνα Πολίτη γιατί ο ίδιος τους διόρισε στην υπηρεσία τους και ουσιαστικά εργάζονται για αυτόν.

 

16.0 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

16.1. Ο ρόλος του Πυροσβεστικού ώματος είναι πολύ σημαντικός στην φύση και στο περιβάλλον του Ελλ

αδικού χώρου. Η μορφολογία του εδάφους απαιτεί ειδικές δεξιότητες, ώστε να υπάρχει δράση σε όλα τα μέρη. Ο ρόλος του σώματος είναι να προφυλάσσει και βοηθάει τους ανθρώπους σε έκτακτες ανάγκες φυσικών καταστροφών και πυρκαγιών.

16.2. Εξίσου σημαντικό ρόλο έχει στην προφύλαξη της χλωρίδας της χώρας μας.

16.3. Θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες σε όλη την επικράτεια, θα αναβαθμιστούν όλα τα κέντρα πυρόσβεσης με τα πιο σύγχρονα και άρτια τεχνολογικά μέσα, όπως αεροπλάνα, ελικόπτερα, αυτοκινούμενες μονάδες, παρακολούθηση μέσω ελληνικών δορυφόρων κλπ.

16.4. Η εκπαίδευση των πυροσβεστών θα είναι άρτια με τα πιο σύγχρονα μέσα και αυτοί θα καλύπτονται μισθολογικά και ασφαλιστικά από την Πολιτεία ώστε να παράσχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

 

17.0 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

 

17.1. Ο ρόλος του Λιμενικού ώματος είναι να παράσχει ασφάλεια στην Πολιτεία στον θαλάσσιο χώρο και ειδικά σε όλες τις ακτογραμμές.

17.2. Έχει ιδιαίτερα αυξημένο ρόλο για την αντιμετώπιση της μάστιγας της λαθρομετανάστευσης και του λαθρεμπορίου. Οι ανάγκες του Λιμενικού ώματος για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στο θαλάσσιο χώρο μας είναι και ποσοτικές και ποιοτικές.

17.3. Είναι απαραίτητο να καλυφθεί με κάθε δυνατή τεχνολογική εξάρτηση το ώμα ώστε ο έλεγχος να γίνεται με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.

17.4. Κάθε νησί και πολύ πυκνά σε στρατηγικά σημεία των ακτογραμμών μας πρέπει να υπάρχει βάση ταχύπλοων πλωτών μέσων ώστε να αντιμετωπίζονται όλες οι καταστάσεις τάχιστα και αποτελεσματικά.

17.5. Οι υπηρετούντες στο Λιμενικό ώμα θα έχουν την καλύτερη εκπαίδευση καθώς επίσης την προσοχή της Πολιτείας για το έργο που επιτελούν με ικανοποιητική αμοιβή και ασφάλιση ώστε να υπηρετούν ανεπηρέαστοι το καθήκον τους.

ΠΗΓΗ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6975603117
esy.keratsiniou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια