ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΛΛΑΔΑ: ΧΩΡΑ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Με ποιο τρόπο η χώρα μας είναι «φιλική προς τις επιχειρήσεις», όπως κομπάζει ο Μητσοτάκης, όταν οι ντόπιοι επιχειρηματίες αδυνατούν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους; Πώς γίνεται μέσα σε ένα οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον για τους ίδιους τους έλληνες επιχειρηματίες να έρθουν ξένοι επιχειρηματίες να επενδύσουν; Η ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να εφαρμοστεί ώστε να προσελκύσει επενδυτές από την ιδία μας την χώρα την ΕΛΛΑΔΑ και όχι από ξένους επενδυτές που θέλει ο πρωθυπουργός; Μήπως αυτό εξηγεί και τη δήλωση που έκανε στα Μ.Μ.Ε. προ καιρού που διατυμπάνιζε ότι θα αναλάβει ο ίδιος το ξεπούλημα της χώρας;

ΕΛΛΑΔΑ: ΧΩΡΑ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΕΛΛΑΔΑ: ΧΩΡΑ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

ΕΛΛΑΔΑ: ΧΩΡΑ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Του Αλέξανδρου Μυλωνά

Πρόσφατα είδαμε και ακούσαμε τον πρωθυπουργό να θριαμβολογεί για το ότι η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια όσον αφορά τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σύμφωνα με τη κατάταξη του Economist Intelligence Unit για τα τρία τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα για την περίοδο από το δ΄τρίμηνο του 2019 μέχρι το δ΄τρίμηνο του 2022 η Ελλάδα σκαρφάλωσε 16 θέσεις στη σχετική κατάταξη σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πρόοδο μεταξύ 82 χωρών που εξετάζονται στη σχετική λίστα.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter. «Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειες μας για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας. Πιστεύουμε στο να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μια χώρα φιλική για τις επιχειρήσεις προσελκύοντας και νέες επενδύσεις από το εξωτερικό.»

Στον αντίποδα  της θριαμβολογίας του πρωθυπουργού βλέπουμε την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ του 2021 που αναφέρεται στην κατάσταση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στις επιπτώσεις που προκάλεσε η  υγειονομικό–οικονομική κρίση στην Ελληνική οικονομία:

  • Για την πλειονότητα  των μικρών επιχειρήσεων μειώθηκε σοβαρά ο κύκλος εργασιών
  • Το κλείσιμο επιχειρήσεων με κρατική εντολή για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2020 και το Νοέμβριο του ιδίου έτους δημιούργησε ένα δυισμό και μια διχοτόμηση μεταξύ επιχειρήσεων που έκλεισαν και όσων δεν έκλεισαν
  • Είναι γνωστό η αντιπαλότητα μεταξύ μικρών επιχειρήσεων και μεγάλων επιχειρήσεων  ο οποίος οξύνθηκε από το Μάρτιο του2020, όταν  οι κλάδοι που στηρίζονταν στη προσωπική επαφή τέθηκαν σε αναστολή οξύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο  τον ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων αλλοδαπών συγκροτημάτων με τις μικρομεσαίες εγχώριες  επιχειρήσεις.
  • Τέλος τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο στοχευμένα και να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διότι  κατά την διάρκεια της υγειονομικό-οικονομικής κρίσης αυξήθηκαν σημαντικά  οι  μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που είχαν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και κατά ανάγκη οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η ραγδαία αύξηση των τιμών ενέργειας σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων  λόγω της κρίσης έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολουμένων – ελευθέρων επαγγελματιών.

Η λογική των οριζόντιων επιδοτήσεων ουσιαστικά πρόσφερε πόρους σε ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις έτσι ώστε να μπορούν να αυξάνουν τις τιμές τους και να διατηρούν τα κέρδη τους. Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του αντιθέτως είναι προφανές ότι  έχει εγκαταλείψει όσους έχουν πραγματική ανάγκη και αυτές είναι οι μικρές επιχειρήσεις.

Και δημιουργείται τώρα το ερώτημα: Με ποιο τρόπο η χώρα μας είναι «φιλική προς τις επιχειρήσεις», όπως κομπάζει ο Μητσοτάκης,   όταν οι ντόπιοι επιχειρηματίες αδυνατούν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους; Πώς γίνεται μέσα σε ένα οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον για τους ίδιους τους έλληνες επιχειρηματίες να έρθουν ξένοι επιχειρηματίες να επενδύσουν; Η ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να εφαρμοστεί ώστε να προσελκύσει επενδυτές από την ιδία μας την χώρα την ΕΛΛΑΔΑ και όχι από ξένους επενδυτές που θέλει ο πρωθυπουργός;

Μήπως αυτό εξηγεί και τη δήλωση που έκανε στα Μ.Μ.Ε. προ καιρού που διατυμπάνιζε ότι θα αναλάβει ο ίδιος το ξεπούλημα της χώρας;

Μήπως οι «διευκολύνσεις» που παρέχει στους ξένους επενδυτές γίνονται με παρακάμψεις της νομοθεσίας όπως το ειδικό καθεστώς απολύσεων για να πωληθεί η ΛΑΡΚΟ;

Όπως η κυβέρνηση   παράκαμψε  προς χάριν της διευκόλυνσης κυρίως των ξένων επενδυτών και την περιβαλλοντική νομοθεσία, καθώς αποδέχθηκε ένα καθεστώς προσαρμογής για τη «νέα» ΛΑΡΚΟ μοναδικό στον ελληνικό χώρο.

Την περιβαλλοντική νομοθεσία  τη παρακάμπτουν φυσικά και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

Βλέπουμε λοιπόν ότι η λεγόμενη «ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος»  χρησιμοποιείται κατά το δοκούν για επιχειρήσεις που επιλέγουν οι κομματικοί αντιπρόσωποι της κυβέρνησης, αγνοώντας ακόμα και τις προτάσεις των δικών τους ανθρώπων μέσα στην ΓΣΕΒΕΕ  που αυτοί οι ίδιοι διορίζουν ή εκλέγουν.

Με πρόσχημα το χρέος (του οποίου ποτέ δεν έγινε λογιστικός έλεγχος) εξοντώνουν τους έλληνες επιτηδευματίες με δυσβάστακτους φόρους, τέλη, πρόστιμα, ενώ οι αφορολόγητες Εταιρίες και Ιδρύματα ξένων «επενδυτών» μονοπωλούν την πρόσβαση στις κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και την δανειοδότηση από τις ελληνικές Τράπεζες.

Άρα η Ελλάδα σκαρφάλωσε 16 θέσεις στην κατάταξη της ιδιωτικής εταιρίας των προτεσταντών τραπεζιτών- τοκογλυφων  Wilson  Economist Intelligence Unit, όχι επειδή είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα αλλά επειδή  τα διορισμένα  φερέφωνά των τραπεζιτών που παριστάνουν την  ελληνική κυβέρνηση ξεπουλάνε την χώρα σε ξένους επιχειρηματίες εξοντώνοντας τους έλληνες.

Μόνο με μια πραγματικά Ελληνική Κυβέρνηση μπορεί να διαπρέψει ξανά η Έλληνική επιχειρηματικότητα. Μόνο με την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, η «καραμέλα» του χρέους θα τελειώσει μια για πάντα κι αυτό διότι θα αποπληρωθεί άμεσα το όποιο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος που βαραίνει τις πλάτες των ελλήνων. Ήδη τα 600 δις βρίσκονται στον κρατικό προϋπολογισμό, άμεσα εκταμιέυσιμα για αποπληρωμή- σεισάχθεια και ανάπτυξη. Ανάπτυξη με προτεραιότητα τον έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος απαλλαγμένος από χρέη θα μπορέσει ξανά να μεγαλουργήσει κάνοντας χρήση των τεράστιων κληρονομικών κεφαλαίων που έχουν δεσμευτεί ήδη από τον Αρτέμη Σώρρα για το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΛΆΣ». Χωρίς τον βραχνά των ληστρικών τόκων, θα δανειοδοτείται από την δική του ελληνική Τράπεζα με άτοκα κεφάλαια   που δικαιούται για να αναπτύξει δημιουργικά την επιχείρησή του.

Σε μία αγορά που θα του εξασφαλίζει την βιωσιμότητα αφού το 50% του βασικού μισθού όλων των πολιτών θα είναι αρκετό για να καλύψουν όλες τις βασικές τους ανάγκες και θα τους περισσεύει το υπόλοιπο 50% για να το καταναλώσουν όπως αυτοί θέλουν! Με την Ελλήνων Συνέλευσις ανοίγεται μια τεράστια αγορά προϊόντων και υπηρεσιών αποκλειστικά ελληνικών που θα κάνουν τους έλληνες επιχειρηματίες να διαπρέψουν παγκόσμια!

Δείτε αναλυτικά στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Ελλήνων Συνέλευσις κατατεθειμένες στον Άρειο Πάγο από το 2015 και οραματιστείτε το μέλλον που σας αξίζει έλληνες! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ!

Ενημερώσου: https://www.e-sy.gr/

ΠΗΓΗ

Διαβάστε Επίσης:



Ουκ αν λάβοις ... αν δεν διεκδικήσεις

ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ Grimaldi

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΕΒΡΑΙΟ ΚΕΜΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6975603117
esy.keratsiniou@gmail.com

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια