ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ο Μητσοτάκης αντάλλαξε τη Χειμάρρα με τουρκικά Μπαϊρακτάρ στην Αλβανία

Την ημέρα που η Αλβανία ανακοίνωσε με μεγάλες τιμές την απόκτηση από την Τουρκία drones Bayraktar TB2, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνόδευσε τον Αλβανό Πρόεδρο σε περιοδεία στην Χειμάρρα για να προεκλογικούς λόγους.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ

Αντί λοιπόν η Ελλάδα να αντιδράσει σε αυτή την προκλητική αλβανική ενέργεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αγκαλιά με τον Έντι Ράμα, μάζευε ψηφαλάκια από τους ταλαίπωρους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου

Το «ευχαριστώ» του Έντι Ράμα στον Ερντογάν

«Το ευχαριστώ δεν είναι αρκετό για τον φίλο μου Ερντογάν» είπε ο Έντι Ράμα στον χαιρετισμό του υπογραμμίζοντας, επίσης, το γεγονός ότι «είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά και στρατηγικοί εταίροι με την Τουρκία».

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τη σχέση μας με την Τουρκία, τις ένοπλες δυνάμεις μας και τα υπουργεία Άμυνας» πρόσθεσε ο Ράμα ο οποίος σημείωσε ότι ο ρόλος του Ερντογάν στην υπογραφή της συμφωνίας αγοράς των drones «ήταν καθοριστική».

Το φλερτ εξελίχθηκε σε γάμο, ή στην περίπτωση της Αλβανίας σε drone. Η τουρκική εταιρεία κατασκευής drone Baykar, συμφερόντων της ευρύτερης οικογένειας Ερντογάν, ανακοίνωσε την Τρίτη την υπογραφή εξαγωγικής σύμβασης με την Αλβανία.

«Υπογράψαμε σύμβαση εξαγωγής για το οπλισμένο UAV BayraktarTB2 με την Αλβανία», ανέφερε η Baykar Technologies στο Twitter.

Ο Χαλούκ Μπαιρακτάρ, Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar και αδελφός του Σελτσούκ, γαμπρού του Τούρκου προέδρου, δήλωσε στο Twitter: «Υπογράψαμε εξαγωγικό συμβόλαιο με την Αλβανία, μια χώρα στην οποία περπατήσαμε για αιώνες και μοιραζόμαστε ισχυρούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και ανθρωπιστικούς δεσμούς».

Μητσοτάκης σε Βορειοηπειρώτες: Μην ξεχάσετε να με ψηφίσετε

Παρουσία, λοιπόν, του Έντι Ράμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της ομιλίας του, δεν παρέλειψε να θυμίσει πως το 2023 είναι εκλογικό έτος και… πρέπει να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Το απόσπασμα μπορεί να μην το δημοσίευσε ο Μητσοτάκης και το Μαξίμου αλλά φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει ο Έντι Ράμα. Αφού λοιπόν έχει τελειώσει την ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους, στην πλατεία στο χωριό Δερβιτσάνη, παίρνει τον λόγο μετά τον πρωθυπουργό της Αλβανίας και λέει επί λέξει: «Αλλά για να γίνουν όλα αυτά, μην ξεχάσετε ότι το 2023 είναι εκλογικό έτος και πρέπει να ψηφίσετε στην Ελλάδα». Και συνέχισε λέγοντας:  «Θα είμαστε εδώ πάλι όταν με το καλό κάνετε την επίσημη τελετή ονοματοδοσίας της πλατείας στο όνομα του πατέρα μου. Με συγκινείτε ιδιαίτερα. Ευχαριστώ πολύ δήμαρχε. Σας ευχαριστώ και πάλι για την πολύ θερμή υποδοχή. Να’ στε καλά, ευχαριστώ πολύ».

Μήνυμα Δένδια μετά τη συμφωνία Τουρκίας – Αλβανίας για τα Bayraktar.

Η δυσφορία της Αθήνας για την επιλογή της Αλβανίας να αγοράσει drones Bayraktar από την Τουρκία, διαφάνηκε από τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την Αλβανίδα ομόλογό του, Όλτα Τσάσκα.

Μιλώντας για την ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας στην ΕΕ και τη θέση της Ελλάδας, τόνισε ότι «είναι μονόδρομος όταν έχουν κάνει την εμφάνισή τους αναθεωρητικές δυνάμεις που θέλουν να επιστρέψουμε σε άλλες εποχές και αντιλήψεις και θέλουν να επηρεάσουν τα δυτικά βαλκάνια όχι με στόχο τη συνεργασία αλλά για να δημιουργήσουν ζώνες επιρροής».

Οι Τουρκικές βάσεις στην Αλβανία που «ξέχασε» ο Κυριάκος

Η δημιουργία αεροπορικής βάσης αλλά και της ναυτικής βάσης στον Αυλώνα είναι μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα, καθώς θα δίνει την ευχέρεια στα τουρκικά πλοία να περιπολούν στο Ιόνιο πέλαγος και να προκαλούν όπως συμβαίνει καθημερνά στο Αιγαίο.

 ΠΗΓΗ

Διαβάστε Επίσης:

ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ Grimaldi

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΕΒΡΑΙΟ ΚΕΜΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6975603117
esy.keratsiniou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια