ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Οι Μαφιόζοι των πλαστών διπλωμάτων και των Λαϊκών αγορών, οργιάζουν στην Περιφέρεια Αττικής! Τα βουλεύματα - η προφυλάκιση διευθυντικού στελέχους - οι δεκάδες διεφθαρμένοι υπάλληλοι και ο υπόδικος σύμβουλος που... παραμένει δίπλα στο Πατούλη!


Μπορεί οι διοικήσεις να αλλάζουν στην περιφέρεια Αττικής αλλά ο τζίρος των εκατομμυρίων ευρώ που διακινείται από τα χέρια επίορκων υπαλλήλων της συνεχίζεται... χωρίς να κοιτάει χρώμα! Οι 2 μεγάλες "δραστηριότητες" των κυκλωμάτων που ήδη βρίσκονται αρκετά από τα μέλη τους υπόδικα αφορούν τις λαϊκές αγορές και τα διπλώματα οδήγησης. 

Ας δούμε πρώτα την δράση του κυκλώματος των διπλωμάτων οδήγησης! Ο Κ.Λ.  ο οποίος είναι ένα από τα πρόσωπα που παραπέμπεται σε δίκη είναι στενός συνεργάτης του περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Αυτό που δημιουργεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι παραπέμπεται με βούλευμα και ο περιφερειάρχης τον διατηρεί ακόμα στην θέση του. Προφανώς να μην γνωρίζει το βούλευμα!

Ο σημερινός Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής από την εκλογή Πατούλη και μετά ήταν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική του Γ. Πατούλη. Ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης είναι παράλληλα μέλος του μητρώου στελεχών της ΝΔ και του τομέα υποδομών & μεταφορών της ΝΔ, όπως ο ίδιος αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Εκτός από τον Κ.Λ. ένα ακόμη πρόσωπο το οποίο παραπέμπεται σε δίκη σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα είναι και πρόεδρος Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης Δ.Η. Γνωστό στέλεχος της ΝΔ, ήταν εκπρόσωπος του συνδυασμού του Γ. Πατούλη Νέα Αρχή για την Αττική στις εκλογές του 2019, με τον οποίο έχουν άριστες σχέσεις.

Ακόμη ένα πρόσωπο που παραπέμπεται σε δίκη είναι και πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων και μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ν.Γ. γνωστός για τις σχέσεις του με τη ΝΔ. Συχνά έχει τηλεοπτική παρουσία στα κανάλια Σκάι και Star για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση οδήγησης.

Όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμόν 2447/2021 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, συνολικά παραπέμπονται σε δίκη 13 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών του Νότιου Τομέα Αττικής, εννέα ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης αλλά και δεκάδες οδηγοί για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης. Το κύκλωμα εξιχνιάστηκε το 2019, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση και καταγγελίες που είχαν φτάσει στα γραφεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών, τους ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και τους υποψήφιους οδηγούς αφορούν οκτώ αδικήματα που αποδίδονται κατά περίσταση, ορισμένα μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα. Αναλυτικά, οι κατηγορίες αφορούν «συμμορία», «δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση», «δωροδοκία υπαλλήλου», «άμεση συνέργεια κατ’ εξακολούθηση σε δωροδοκία υπαλλήλου», «ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ», «φθορά ηλεκτρονικών δεδομένων» και «συνέργεια σε φθορά ηλεκτρονικών δεδομένων». Ας δούμε τώρα την μαφία των λαϊκών αγορών. Όχι την σημερινή (με αυτήν θα ασχοληθούμε άλλη φορά) αλλά με αυτούς που ήδη  βρίσκονται με βαριές κατηγορίες στην πλάτη:

Ανώτερο στέλεχος της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών Αττικής, (Ι.Α.) είναι ο φερόμενος ως εγκέφαλος του αποκαλούμενου κυκλώματος της “Μαφίας των Λαϊκών Αγορών” που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. με κέρδη ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ!

Στην δικογραφία που αποκαλύπτει το edolio5 φαίνεται ο αδίστακτος τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε, απειλούσε και εισέπραττε μαύρο χρήμα. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες και τους κατηγορουμένους βρίσκεται η ελίτ των λαϊκών αγορών: Προϊστάμενοι και ελεγκτές! Εκτός από τον Ι.Α. κατηγορούνται επίσης ο Ν.Κ.  (προϊστάμενος της Περιφέρειας Αττικής) αλλά και οι επόπτες Δ.Σ. - Γ.Τ.  - Ι.Ξ., αλλά και ο Πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών Ι.Δ.

Άπαντες σημαίνοντα στελέχη τα οποία εμφανίζονταν συχνά σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ενίοτε βραβεύονταν για την προσφορά τους από πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπουργούς. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα μάλιστα τα επικαλούνταν και κατά την διάρκεια της προανάκρισης.



Στην δικογραφία αναφέρεται ότι μεταξύ άλλων απειλούσαν τους αστυνομικούς με διώξεις ενώ χαρακτήριζαν την δίωξή τους στοχοποιημένη και πολιτική και όχι ποινική. Παράλληλα διέδιδαν ότι θα διώξουν τους αξιωματικούς χειριστές της υπόθεσης και μελλοντικά θα επηρεάσουν την Δικαιοσύνη με πολιτικά ερείσματα μπλοκάροντας τη δίωξή τους ή χωρίς η υπόθεση να φτάσει σε δίκη!



Καταγγελίες από το 2014

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με το διαβιβαστικό η πρώτη καταγγελία έγινε το 2014. Ιδιοκτήτης πάγκου της Στ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών κατήγγειλε στην Ασφάλεια ότι εκβιαζόταν από τον Ι.Δ. ο οποίος του ζητούσε μαύρα χρήματα τα οποία υποτίθεται ότι κατέληγαν σε υπηρεσίες security. Το δύσκολο όμως ήταν να πειστούν και άλλοι ιδιοκτήτες πάγκων να καταθέσουν για τους εκβιασμούς που είχαν υποστεί. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2018 έως ότου οι πρώτοι 25 επαγγελματίες αποφασίσουν να σπάσουν την σιωπή τους για τα όσα φέρονται να βίωναν από τον Πρόεδρο του Σωματείου τους. Εάν δεν του έδιναν “μαύρα” τους επέβαλλε πρόστιμα.


Σύμφωνα με την δικογραφία αρχηγός της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης ήταν ο Ι.Α. ο οποίος “συντόνιζε, κατήυθυνε και καθοδηγούσε την δράση των έτερων μελών με σκοπό τον έλεγχο όλων των πάγκων και όλων των αιτημάτων του κάθε πωλητή-ιδιοκτήτη πάγκου”.


Η πλειοψηφία των κατηγορουμένων αρνείται τις κατηγορίες ενώ μερικοί από αυτούς κάνουν λόγο για διογκωμένους υπολογισμούς της Αστυνομίας σε ότι αφορά τον τζίρο των 3 εκ. ευρώ. Αυτά τα "ωραία" γινόντουσαν (σήμερα γίνονται;) στην Περιφέρεια Αττικής. Για την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ να σημειώσουμε ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος μετά την απολογία στον ανακριτή προφυλακίστηκε.
 



ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ – Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΑΝΤΕΙΟΤΡΟΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.

Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΗΝΗ. 19/10/2019

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:
https://www.facebook.com/esy.keratsiniou

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6975603117
esy.keratsiniou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια