ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

CCIAS: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ

 


Το σύστημα HEMPAS-CCIAS

Το σύστημα παθητικού εντοπισμού στόχων HEMPAS-CCIAS είναι το αποτέλεσμα της 12ετούς προσπάθειας μίας ομάδας 5 Ελλήνων επιστημόνων με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ανάπτυξη του συστήματος ξεκίνησε το 2000 και ο στόχος των επιστημόνων ήταν να αξιοποιήσουν τη συνδυαστική λειτουργία των τεχνολογιών ESM (Electronic Support System) και PCL (Passive Coherent Location).
Χρησιμοποιώντας την πρώτη τεχνολογία, το ελληνικό σύστημα μπορεί να ερευνήσει – ιχνηλατήσει τους στόχους με τη λήψη εκπομπών RF, όπως τηλεπικοινωνίες, εκπομπές Radar, IFF, TACAN και δεύξης δεδομένων από περιφερειακού σταθμούς λήψης.
Εν συνεχεία ο κεντρικός σταθμός επεξεργασίας των εκπομπών του HEMPAS-CCIAS εντοπίζει τους στόχους ακολουθώντας την τεχνική «Διαφοράς Χρόνου Άφιξης» στο σήματος και τη σύντηξη των δεδομένων.
Αφού επιτευχθεί ο εντοπισμός – ιχνηλάτηση του στόχου, αυτός κατηγοριοποιείται με βάση τα στοιχεία της πτήσης ή της κίνησης του.
Η δεύτερη τεχνολογία που χρησιμοποιεί το HEMPAS-CCIAS βασίζεται στην αξιοποίηση των εκατοντάδων πηγών εκπομπής σήματος, όπως κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τηλεόρασης, ραδιοφώνου, radar ή οποιωνδήποτε άλλων πηγών ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών.
Το στοιχείο-κλειδί αυτής της τεχνολογίας είναι ότι το HEMPAS-CCIAS αξιοποιεί κυρίως τις εκπομπές του αντιπάλου, μετατρέποντας την υποδομή του σε συνεργατικό μέσο για τον εντοπισμό απειλών, ακόμα και σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από τα σύνορα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιοποίηση εκπομπών από πηγές VHF/UHF επιτρέπει τον παθητικό εντοπισμό στόχων, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από ορεινούς όγκους και γενικά πίσω από περιοχές με έντονο γεωγραφικό ανάγλυφο, εξανεμίζοντας το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού του αντιπάλου ακόμα κι αν τα στρατιωτικά μέσα αυτού βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Η τεχνική εντοπισμού των στόχων που χρησιμοποιείται στην τεχνολογία PCL είναι η ίδια με αυτή που εφαρμόζεται από το σύστημα ESM.
Χάρη στην τεχνολογία PCL οι φίλιες δυνάμεις μπορούν να εντοπίσουν παθητικά στόχους που ίπτανται σε χαμηλό ύψος, στόχους  που ίπτανται σε χαμηλά ακολουθώντας το ανάγλυφο, ενώ και οι δύο τεχνολογίες συνδυαστικά μπορούν να εντοπίσουν στόχους Stealth, στόχους πολύ χαμηλής παρατηρησιμότητας, όπως τα UAV, ακόμα και σε πυκνό περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου.
Εν κατακλείδι, το σύστημα HEMPAS-CCIAS μπορεί, με 35 συνολικά σταθμούς λήψης εκπομπών, καλύψει τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο, παρακολουθώντας με ακρίβεια εκατοντάδες στόχους ταυτοχρόνως, δυνητική εμβέλεια εντοπισμού μέχρι και 600 χλμ. και δυνατότητα αποκάλυψης εντοπισμού – ιχνηλάτησης ακόμα και αεροσκαφών Stealth.
Το σύστημα HEMPAS-CCIAS αποτελείται απο τη μονάδα αισθητήρων, τον κλωβό του συστήματος επεξεργασίας των λήψεων και τη μονάδα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, η δέ μετακίνηση του μπορεί να γίνει εύκολα χωρίς να εντοπιστεί.
Ουσιαστικά με το συστημα HEMPAS-CCIAS οι ΕΕΔ αποκτούν ένα πολλαπλασιαστή ισχύος, ικανό να αντιμετωπίσει μη συμβατικές απειλές, ακόμα και ελικόπτερα / αεροσκάφη που ίπτανται χαμηλά ακολουθώντας το ανάγλυφο.πηγη
Ο Ανδρέας Καμπέρης, υποψήφιος βουλευτής της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, στην εκπομπή «ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ... Ε.ΣΥ.;», με τον Θοδωρή Λαφαζανίδη.

 ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ-ΟΠΛΟ. 
ΕΙΝΑΙ ΡΑΝΤΑΡ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ :
 • ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ “ΥΠΟ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΙΓΑΣΗ”, ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ.

 • ΕΠΙΤΗΡΟΥΝ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ • “ΒΛΕΠΟΥΝ” ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ -ΑΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ- ΣΕ ΕΜΒΕΛΕΙΑ 400 ΧΛΜ!

 • ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ STEALTH ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ.

 • ΚΟΣΤΟΣ; 25 ΕΩΣ 30 ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΑΝ ΟΣΟ ΕΝΑΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΕΜΦΕΡΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!! 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ “ΟΠΛΟΥ” ΕΧΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕΙ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ Α/ΓΕΕΘΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ”. ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ “ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΣΟΥΠΑ”,ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΚΟΛΟΣΣΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ! ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ : Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ;



ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

“Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”. ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

“ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.” ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ. Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ . ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6975603117
esy.keratsiniou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια