ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Όλη η ανθρωπότητα παρακολουθεί με θλίψη ...

  


 
Με απερίγραπτη θλίψη αλλά και αποτροπιασμό όλη η ανθρωπότητα πληροφορήθηκε για τον θάνατο ενός ανθρώπου, της Μαχσά Αμινί, ύστερα από τη συμπεριφορά της ίδιας της αστυνομίας μετά τη σύλληψη της.

Πρόκειται για τη νεαρή κοπέλλα 22 ετών στο ιρανικό Κουρδιστάν η οποία συνελήφθη για απρεπή ενδυμασία και συγκεκριμένα επειδή κάποιες τούφες από τα μαλλιά της εξείχαν από το "χιτζάμπ", τη μαντήλα αυτή που καλύπτει όλο το κεφάλι και το λαιμό αφήνοντας μόνο το πρόσωπο να φαίνεται.

Σύμφωνα με το θεοκρατικό νόμο του Ισλάμ επιβάλλεται στις γυναίκες να καλύπτουν εντελώς τα μαλλιά τους και πολλές φορές σχεδόν όλο το σώμα τους με σκληρές συνέπειες για όσες τον παραβούν.

Προκύπτει όμως εδώ ένα εύλογο ερώτημα. Τι ακριβώς σημαίνει θεοκρατικός νόμος και από ποιόν ψηφίζεται για να τον εφαρμόσουν οι πολίτες;
Η ελληνική γλώσσα, διαχρονική οδηγός στις αναζητήσεις μας, έρχεται και εδώ αρωγός μας.

"Θεοκρατικός" είναι μια σύνθετη λέξη από το θεός και κράτος. Κράτος σημαίνει δύναμη, ισχύς, άρα θεοκρατικός είναι αυτός που αντλεί τη δύναμή του από τον ίδιο το θεό. Οπωσδήποτε όμως κάποιοι άνθρωποι στις εκάστοτε κυβερνήσεις ψηφίζουν όλους τους νόμους. Σε ποιούς λοιπόν ανθρώπους δίνει ο θεός εντολή να ψηφίσουν παρόμοιους νόμους και σε τι θα ωφελήσουν αυτοί το σύνολο των πολιτών;

Πολύ περισσότερο δε όταν πρόκειται για τη διάκριση ενός νόμου απέναντι σε ένα φύλο, το γυναικείο εν προκειμένω, εφόσον του επιβάλλει εναν αυστηρά συγκεκριμένο τρόπο ενδυμασίας και μάλιστα αυταρχικά. Είναι δυνατόν ένας θεός να κάνει διακρίσεις;

Ολα αυτά δεν συνάδουν με την ανθρώπινη λογική μας. Είμαστε όλοι άνθρωποι και οι άνδρες και οι γυναίκες και ό,τι ισχύει για τους μεν πρέπει να ισχύει και για τις δε.

Ο θάνατος ωστόσο της κοπέλας πυροδότησε πολύ γρήγορα έντονες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις εκ μέρους των συγγενών της Μαχσά Αμινί αλλά και άλλων συμπολιτών τους που ενώθηκαν μαζί τους ενώ υπήρξαν και αντιδράσεις από τη μεριά της Δύσης αλλά και του ίδιου του ΟΗΕ.

Δεν ήταν μόνον οι γυναίκες που διαδήλωναν αλλά και οι άνδρες που είχαν κουραστεί να βλέπουν τις γυναίκες τους, τις αδελφές τους, τις μάνες τους να υποφέρουν από τη συμπεριφορά της θρησκευτικής αστυνομίας απαραίτητης για την τήρηση των νόμων ενός θεοκρατικού καθεστώτος.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι εμείς που παρακολουθούμε τις εξελίξεις ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους, καταλαβαίνουν ότι δυναστεύεται ο μισός περίπου πληθυσμός της ανθρωπότητας στο πρόσωπο της γυναίκας για το ζήτημα της ενδυμασίας αλλά και για πολλά άλλα εξ ίσου αν όχι περισσότερο σοβαρά.

Τα πράγματα δείχνουν να έχουν φτάσει σε τέτοιο οριακό σημείο που δημιουργείται επιτακτικά η ανάγκη μιας αντίστασης απέναντι σε οποιοδήποτε δόγμα θέλησε να επιβληθεί στο ανθρώπινο γένος με απώτερο σκοπό να το υποτάξει.

Ιδιαίτερα τους γυναικείους πληθυσμούς αφού είναι γνωστό ότι μολις τα τελευταία χρόνια δόθηκε στις γυναίκες το δικαίωμα να ψηφίζουν για να εκλέγουν τις κυβερνήσεις που θα νομοθετούσαν για τους ανθρώπους, λες και πριν αυτές δεν ήταν άνθρωποι. Αφού όλοι μας, άνδρες και γυναίκες, γεννιόμαστε σε αυτόν τον κόσμο, από μια μήτρα γυναίκας ακόμα και αυτοί οι ίδιοι οι νομοθέτες.

Ολοι αυτοί οι προβληματισμοί απασχολούσαν έντονα όλους εμας που αναζητούσαμε συνεχώς απαντήσεις στα ουσιώδη αυτά ερωτήματα. 
Ερευνώντας κι εγώ όπως όλοι και ως γυναίκα ιδιαίτερα, άκουσα μια από τις ομιλίες του κ. Αρτέμη Σώρρα στο διαδίκτυο με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Τεράστιο Σεβασμό στους θύλες ανθρώπους". Ηταν η πρώτη φορά που άκουγα τον όρο "θύλες ανθρωποι". Εντυπωσιάστηκα επίσης απο τις λέξεις "Ελλάνια κείμενα" που ποτέ άλλοτε δεν είχα ξανακούσει.



Το ιερό Ελλάνιο κείμενο "Περσεφώνη" ήταν το πρώτο με το οποίο ήρθα σε επαφή και άρχισα να κατανοώ την πρωταρχική αιτία της γέννησής μου. Δεν ήταν δυνατόν να γίνει αυτό κατανοητό μέχρι τότε από κανέναν άνθρωπο εφόσον έχουμε διδαχθεί όλοι στα σχολεία μας το γνωστό "μύθο" περί Δήμητρας και Περσεφώνης.


Στη συνέχεια και για να μη μακρηγορώ, διαπίστωσα μέσα από τη μελέτη μου ότι είχε ιδρυθει ο πολιτικός φορέας "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" "Ε.ΣΥ", ο φορέας όλων των ανθρώπων, με εκλεγμένο Πρόεδρο τον κ. Αρτέμη Σώρρα, που ξεκινώντας από την Ελλάδα καλούσε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη σε μια πανανθρώπινη ένωση για την οριστική λύση όλων των προβλημάτων μας. 

Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από τα κεφάλαια των προγραμματικών δηλώσεων του φορέα που αφορούσαν την γυναίκα, τον θύλη άνθρωπο. Αποδιδόταν με σαφήνεια ο σεβασμός τόσο στον "άρρεν άνθρωπο" όσο και στον "θύλη άνθρωπο". Και όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πρακτική εφαρμογή του.

Ολες οι γυναίκες οι "θύλες άνθρωποι" πρέπει να έχουν εργασία ώστε να είναι οικονομικά ανεξάρτητες. Εξασφαλίζονται επίσης πλήρως με μισθό και παροχή δωρεάν ιατρικής παρακολούθησης  όποτε θελήσουν να φέρουν στη ζωή τους απογόνους τους σε συνεργασία πάντοτε με τους "άρρενες ανθρώπους", και για όσο διάστημα χρειάζεται για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Στη συνέχεια θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας με σκοπό να ολοκληρώσουν το δημιουργικό τους έργο. Σε μια τέτοια κοινωνία όπου η γυναίκα, ο "θύλη άνθρωπος", η ορισμένη από τη δημιουργία να φέρει στη ζωή τους απογόνους του γένους, έχει την δυνατότητα να μεγαλώσει τα τέκνα της σε τέτοιο περιβάλλον ασφάλειας, όλα θα επανέλθουν στην ορθή τους θέση  ώστε να ξαναβρούμε όλοι μας τους ρυθμούς ζωής που μας αρμόζουν.


#θεοκρατικη #αστυνομια #θυλη #γυναικα #αρρεν #αντρας 


Σύνταξη:  ΑΡΓΥΡΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36
18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΗΛ:2121049581-6975603117
esy.keratsiniou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια